StoryEditorOCM
OstaloSamo je jedna

Luda fešta u Parizu! Ovaj put nije bila prva, ali je svejedno Sandra kraljica diska i gotovo! Evo i objašnjenja zašto

Piše F. V.
5. kolovoza 2024. - 22:22

U vrlo dramatičnom, neizvjesnom finalu Sandra Elkasević osvojila je brončanu medalju u bacanju diska na Olimpijskim igrama u Parizu. U finalu je Elkasević široj javnosti poznatija po svom djevojačkom prezimenu Perković na Stade de Franceu bacila 67,51 metar što joj je bio najbolji hitac sezone. Identičan je hitac imala i Bin Feng, ali je Kineskinja zbog boljeg drugog najboljeg hica (67.13) osvojila srebro. Olimpijska prvakinja postala je Amerikanka Valarie Allman koja je disk u četvrtoj seriji bacila do 69,50 metra.

Allman je na taj način obranila zlato s Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine. Za Sandru je ovo bila već treća medalja s Olimpijskih igara u karijeri. U Londonu 2012. i Rio de Janeiru četiri godine kasnije osvojila je zlatne medalje. Prije tri godine u Tokiju je bila četvrta. A ukupno joj je ovo bila čak petnaesta medalja s velikih natjecanja u karijeri, svjetskih i europskih prvenstava te olimpijskih igara. Od toga je čak 11 puta osvajala zlato!

U fešti vidno zadovoljnoj Sandri prijatelji i navijači dobacili su hrvatsku zastavu za počasni krug oko stadiona, ali i - krunu. Baš kako pravoj "kraljici diska" i dolikuje. S krunom na glavi je pozirala Elkasević. Allman je kao i Sandra ove večeri drugi put postala olimpijska prvakinja, ali ipak je samo jedna "kraljica diska".

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 23:33