StoryEditor
Ostalozlatne splićanke

Lucija Zaninović: Glavni cilj je odlazak u Rio 2016., maksimalno sam tome posvećena; Ivana Babić: Lucija i Ana su moj uzor

Piše PSD.
3. rujna 2014. - 15:50
Hrvatska taekwondo reprezentativka Lucija Zaninović danas je u Splitu izjavila kako joj je glavni cilj plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine, te da je sretna što je na nedavnom Grand Prix turniru u Astani osvojila prvo mjesto, što joj je donijelo 40 bodova i trenutačno prvo mjesto na kvalifikacijskoj listi u olimpijskoj kategoriji do 49 kilograma.

- Moj cilj je plasman na OI u Riju i maksimalno sam tomu posvećena - rekla je Lucija Zaninović na konferenciji za novinare. Napomenula je kako se dvoumila hoće li uopće putovati u kazahstansku Astanu jer joj je bilo oziljeđeno desno stopalo, ali je zahvaljujući intervenciji njenih liječnika ta ozljeda sanirana, što joj je omogućilo nastup na tom natjecanju i osvajanje prvog mjesta.

- Konkurencija u Astani je bila jaka, sretna sam zbog osvojene zlatne medalje koja me trenutačno digla na prvo mjesto kvalifikacija za OI u Riju, ali ja sam svjesna da je to prvo mjesto relativno i ono se brzo može istopiti ako ne ostvarim dobre rezultate na sljedećim kvalifikacijskim natjecanjima - kazala je Lucija.

On je istaknula kako joj je trenutačni plan dobar nastup na sljedećem Grand Prix turniru kroz mjesec i pol dana u Manchesteru, te dobar rezultat na finalnom Grand Prix turniru u Meksiku u prosincu ove godine, jer pobjeda na finalnom turniru donosi čak 80 kvalifikacijskih bodova za OI.

- Na Olimpijske igru u Riju plasirat će se šest najboljih s kvalifikacijskih natjecanja i maksimalno ću se truditi da mi konkurentkinje ne ugroze odlazak na OI", poručila je Lucija Zaninović.

Mlada taekwondoašica Ivana Babić, koja je na nedavnim Olimpijskim igrama mladih u Nanjingu osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 55 kilograma, a u ožujku ove godine je postala juniorska svjetska prvakinja, danas je izjavila kako je presretna zbog osvajanja tih dvaju zlatnih odličja unatoč ozljedama koje su je mučile.

Ivana Babić je i ovogodišnja dobitnica nagrade "Dražen Petrović" kao najbolja mlada sportašica u Hrvatskoj. Rekla je kako joj ta nagrada daje poticaj da i dalje nastavi trenirati i postizati nove uspjehe.

- Sestre Lucija i Ana Zaninović su moj uzor i dat ću sve od sebe da dostignem njihove uspjehe - poručila je Babić.

HINA
FOTO: JAKOV PRKIĆ / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2021 00:46