StoryEditor

London dobio organizaciju SP-a u atletici 2017. godine

Piše PSD.
12. studenog 2011. - 09:00
Članovi Vijeća Međunarodne atletske federacije (IAAF) u petak su u Monacu organizaciju Svjetskog prvenstva 2017. godine dodijelili Londonu.

Britanska će prijestolnica tako ugostiti najbolje svjetske atletičare pet godina nakon što će na istome, Olimpijskom stadionu najbolji svjetski atletičari nastupati na Olimpijskim igrama.

Predsjednik IAAF-a Lamine Diack izjavio je da je London pobijedio Dohu omjerom glasova 16-10. Prednost je britanska kandidatura dobila bez obzira na obećanje o klimatiziranom stadionu u glavnome katarskom gradu.

- Niti u jednom trenutku nisam osjećao stres. Već sam ranije izjavio da, tko god da pobijedi, pobijedit će zasluženo – rekao je Diack.

Osim što će vrhunsku atletiku opet dovesti u London, Svjetsko prvenstvo 2017. definitivno će atletsku stazu zadržati na Olimpijskom stadionu.

Ista je bila predmet spora između Tottenhama i West Ham Uniteda, koji su se borili za status stadionskog koncesionara po svršetku Olimpijskih igara.

U Tottenhamu su u svojim planovima imali uklanjanje staze, pa je gradska kompanija za gospodarenje olimpijskom infrastrukturom (OPLC) stadion dodijelila West Hamu. Pravnim su sredstvima, međutim, iz Tottenhama privremeno suspendirali odluku.

TS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 04:23