StoryEditor
OstaloSPORTSKE IGRE MLADIH

Ljetna zabava za hrvatsku mladost

Piše PSD.
1. lipnja 2012. - 23:44
Večeras je na Trgu Ivana Pavla II. U Zaprešiću održan prigodan program otvaranja 16. Sportskih igara mladih koje će i ovo ljeto na sportskim terenima diljem Hrvatske okupiti oko 80.000 djevojčica i dječaka koji će odmjeriti svoje vještine u deset sportova.

Ovogodišnje izdanje igara svečano je otvorio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i pritom istakao:

- Veliko mi je zadovoljstvo što Igre započinju baš u Zaprešiću, gradu mladih,  jer je ovo sa Sportskim igrama mladih, sjajna priča.  Naročito mi se dopada ona poruka: Kad završi škola započinju Igre, a kad završe Igre počinje škola. 

Samoj ceremoniji prethodilo je i natjecanje u četiri sporta: cageballu, uličnoj košarci, graničaru i badmintonu na kojem su podijeljena i prva ovogodišnja odličja. 

Predsjednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić zahvalio se na podršci gradovima Zaprešići i Zagrebu, Zagrebačkoj županiji, Vladi Republike Hrvatske i sponzorima kojima je tom prigodom uručio zahvalnice i priznanja. 

Za paljenje baklje koja je na simboličan način označila početak ovogodišnjih Sportskih igara mladih bili su uz ministra Jovanovića, zaduženi glumci iz serije Larin izbor Ornela Vištica i Stefan Kapičić koji su dakako, izazavali veliko zanimanje mnogobrojne djece.

Natjecanja počinju odmah po završetku školske godine i to 18. lipnja u svim županijama i to za mali nogomet, rukomet, tenis, stolni tenis, šah, uličnu košarku, badminton, odbojku, odbojku na pijesku i graničar. Natjecanje će se odvijati u tri kategorije: 1994. godište i mlađi mladići i djevojke,  1997. godište i mlađi dječaci i djevojčice, te 2001. godište i mlađi dječaci i djevojčice.

Gradska i županijska natjecanja trajati će do 10. srpnja, a od ove godine pobjednici Županijskog natjecanja putuju na finale u Split gdje će se finalna natjecanja održavati od 16. srpnja do 31. kolovoza.

Sportske igre mladih najveći su projekt za djecu i mlade u Hrvatskoj čiji je temeljni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Već šesnaestu godinu zaredom pod sloganom „Živimo život bez droge jer droga uzima život“ osnovcima i srednjoškolcima iz cijele Hrvatske, za vrijeme ljetnih praznika, omogućuje se besplatno sudjelovanje u natjecanjima. 
Ideja Igara je rasla iz godine u godinu i Igre su postale prepoznatljiv brend u Republici Hrvatskoj i susjednim zemljama Europe, te više od 400.000 sudionika tijekom godina djelovanja kroz druženje i sport, promicali način života, čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, kao najdjelotvornija alternativa svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice i time postali najveća ovakva manifestacija u svijetu.

Nakon službenog dijela programa otvaranja okupljenih u Zaprešiću nastavili su se družiti i na koncertu na kojemu su nastupali Connect, Antonija Šola, Smile Provokator i Nove nade.

R.RADICA

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 10:46