StoryEditorOCM
Ostalobella ciao!

Last Dance: AFC Universitas danas igra svoju posljednju domaću utakmicu u 1. HMNL, izbornik Dena ‘časti‘ navijače

Piše SPORT SD
24. ožujka 2023. - 13:01

AFC Universitas danas igra svoju zadnju domaću utakmicu u 1. HMNL ove, ali i barem sljedeće sezone. Trenutačno zadnja momčad na ljestvici odmjerit će snage s prvoplasiranim Novim Vremenom iz Makarske, a tim povodom iz AFCU-a su poslali prigodno priopćenje te objavili video s izbornikom Denom.

"Petak i lepršavo godišnje doba koje nam je upravo pokucalo na vrata, donose i proljeće na Gripama. Svoju zadnju domaću utakmicu u 1. HMNL ove, ali i barem sljedeće sezone, odigrat će AFC Universitas (AFCU). Trenutačno zadnja momčad na tablici 1. HMNL odmjerit će snage s prvoplasiranim MNK Novo Vrijeme iz Makarske.

Vrhunac AFCU proljeća na rasporedu je večeras, 24. ožujka u 18:15h u Maloj dvorani na Gripama. Kad su prije pet godina kročili u 1. HMNL te bili jedno od najugodnijih iznenađenja, malo tko je mogao zamisliti da će AFCU igrati važnu ulogu u domaćem prvenstvu, ali i da će tijekom tih pet sezona, anonimni studenti neumorno “škripati parketima“ diljem Lijepe naše te ponosno i prkosno braniti boje sveučilišnog kluba iz grada podno Marjana.

Jedan od onih koji je od početka “gradio klub“, postao jedan od AFCU simbola te sudjelovao u svim lijepim, ali i manje lijepim trenucima je igrač Ivan Tustonjić: “I dalje sam dojma da igramo puno bolje nego što to pokazuje pozicija na kojoj se nalazimo. Realizacija se pokazala kao veliki problem na kojem moramo raditi kako bismo se ekspresno vratili u 1. ligu. Upravo ta dobra igra nam je i motivacija da pokušamo u preostala dva kola pokazati ono što smo ostali dužni.“

Prvo preostalo kolo, a ujedno i zadnje na domaćem terenu, igra se za manje od 24 sata. Uz dobru volju, želju i energiju, poseban poziv iz kluba su uputili navijačima da ponesu i bijele maramice, jer u AFCU režiji bit će upriličen prigodan oproštaj od 1. HMNL. S obzirom na najavu Tustonjića, očekuje se i buđenje momčadi s početkom proljeća, kao i tijekom cijele sljedeće sezone za što skoriji povratak u najviši rang hrvatskog futsala.

Cijelo AFCU putovanje u 1. HMNL utemeljeno je na krilatici #samoviruj te je obilježeno principima od kojih nikad nisu odustali. Lucidan, energičan, mali studentski klub sa svojim specifičnim pravilima spreman za časne bitke s najvećim rivalima. Pričat će generacije o povijesti koju su studenti ispisali, kao i da u potpisu svakog traga koji su ostavili, stoji pečat bespoštedne i bezuvjetne borbe te ljubavi prema AFCU.

Uz sve navedeno, neizostavna je i fascinantna družina Korea Production koja čvrsto stoji uz AFCU. Prigodno za ovaj veliki događaj prelaska iz jedne lige u drugu, članovi Korea Production-a, privremeno su se oprostili od zvijezda, ali i ekskluzivno otkrili što će biti glavna nagrada AFCU igračima nakon zadnje utakmice na domaćem parketu. Videozapis na poveznici ovdje će vam otkriti sve detalje. Bella Ciao!", poručuju iz AFCU-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 07:00