StoryEditorOCM

Lance Stroll se ispričao i dobio samo pismenu opomenu

Piše Hina
13. listopada 2023. - 19:02

Kanadski vozač Lance Stroll iz Aston Martina ispričao se upravljačkom tijelu Forumule 1 za svoje ponašanje na prošlotjednoj Velikoj nagradi Katra i dobio je pismenu opomenu, objavila je u petak Međunarodna automobilistička federacija (FIA). 

Stroll nije uspio proći prvu fazu kvalifikacija, a potom je viđen kako izbacuje volan iz bolida u garaži i odguruje fizioterapeuta Henryja Howea. Howe je pokušavao uputiti Strolla u FIA-inu garažu na obavezno vaganje, pri čemu su vozači morali ići kroz boks, a ne kroz servisni prostor.

Stroll je također kritizirao kazne koje je dobio zbog kršenja ograničenja staze u nedjeljnoj utrci te je otvoreno govorio o ekstremnim vremenskim uvjetima.

Glasnogovornik FIA-e je rekao da se 24-godišnji kanadski vozač, sin vlasnika momčadi Lawrencea Strolla, ispričao službeniku Međunarodne automobilističke federacije.

"Službenik je primio na znanje ovu ispriku i izdao pismeno upozorenje, podsjećajući Lancea na njegove odgovornosti kao natjecatelja koji je vezan FIA-inim etičkim kodeksom i drugim FIA-inim etičkim smjernicama i smjernicama ponašanja utvrđenim sportskim propisima", rekao je glasnogovornik te dodao:

"FIA zadržava stav nulte tolerancije protiv nedoličnog ponašanja i osuđuje sve postupke koji mogu dovesti do fizičkog uznemiravanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:56