StoryEditor
Ostalostolni tenis

Kvalifikacije za OI mladih 2018.: Andreu Pavlović čeka teži put do Buenos Airesa

Piše Tanja Gattin
7. studenog 2017. - 22:54
kvalifikacije_tenis2-051117

Stolnotenisačicu Andreu Pavlović (17) iz Duge Rese samo je jedna pobjeda dijelila od dobivanja karte za sudjelovanje na Olimpijskim igrama mladih koje će se u listopadu 2018. godine održati u Buenos Airesu.

Tu kartu “uzela” joj je Bjeloruskinja Nadežda Bogdanova na europskim kvalifikacijama održanim u Velikoj dvorani na splitskim Gripama pobijedivši je rezultatom 4:0. Tako je, nakon ranijeg ispadanja Jakova Jakelića iz Zagreba, Hrvatska za sada ostala bez svog predstavnika u tom sportu na Olimpijskim igrama mladih. No, kako kaže Nikica Vukelja, trener ženske juniorske stolnoteniske reprezentacije, Pavlović još uvijek ima šanse plasirati se na to veliko natjecanje ako pobjedi na jednom od pet kvalifikacijskih turnira koji se održavaju na pet kontinenata.

- Andrea je naša najbolja mlada igračica. U zadnjih godinu dana je napravila veliki napredak i približila se europskom vrhu – u jednom momentu bila je 12. na rang-listi. Na ovom natjecanju je pokazala da se može boriti s najboljim europskim juniorkama – kaže Vukelja i nastavlja kako joj kvalifikacije nisu počele najsjajnije:

- Izgubila je od Čehinje Zdene Blaškove, koja je dosta dobra. Andrea nije čak ni loše odigrala, već je Čehinja bila sjaj na. To drugo mjesto u skupini automatski ju je bacilo u malo lošiju poziciju što se tiče ždrijeba. Tog zadnjeg dana kvalifikacija s rezultatom 4:1 dobila je Talijanku Jamilu Laurenti koja je dan ranije odlično igrala i neki su se smatrali favoritkinjom.

Hrvatska predstavnica je odlična učenica četvrtog razreda Opće gimnazije u Dugoj Resi. Nekoliko godina je igrala u zagrebačkoj Mladosti, a sada je u dugoreškom Aquaestilu. Od ove godine ima stipendiju olimpijske solidarnosti koju daje Me- đunarodni olimpijski odbor.

Na europskim kvalifikacija za Olimpijske igre mladih sudjelovala su 32 juniora i 28 juniorki iz 36 država. Grk Ioannis Sgouropoulos (17) iz osmorke koja se izborila Olimpijske igre mladih, kaže da mu je plan igrati stolni tenis na najvišem nivou. U taj sport ga je uveo otac, trenira više sati na dan i sve ostalo je tome podredio, pa i školu.

Njegov vršnjak Medardas Stankevicius iz Litve veli da je za vrijeme kvalifikacija u Splitu čak stigao otići na pla- žu i okupati se. Plan mu je da se u životu uz sport bavi biznisom, a nakon što zavr- ši gimnaziju želi upisati studij, te raditi u rodnoj Litvi gdje, kako kaže, zna kako stvari funkcioniraju. 

#STOLNI TENIS#KVALIFIKACIJE OI

Izdvojeno

07. srpanj 2020 19:50