StoryEditorOCM
Ostalomađari bili bolji

Kuglači Mertojaka četvrti na Europskom kupu, zamalo slavili u polufinalu

Piše Ivan Renić
12. listopada 2023. - 07:14

Za kuglačima Mertojaka još jednu je sjajna sezona. Fantastični su njihovi rezultati: viceprvaci Hrvatske, finalisti hrvatskog kupa, polufinale kuglačke Lige prvaka i posljednje – polufinale Europskog kupa. Zadnji je uspjeh ekipa s Mertojaka ostvarila je u Brčkom. U konkurenciji 14 ekipa dogurali su do polufinala, a malo je nedostajalo i da izbore finale.

Bolji od Mertojaka ipak je bio mađarski Zalaegerszegi sa 6:2 (3802: 3786). Imaju za čime žaliti Splićani. U izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlih par sezona bili su na korak od pobjede u Areni Bakreni. Dan ranije, Andrej Kovač je sjajnom igrom uveo Mertojak u polufinale, no onda je izgubio ritam i Mađari su se uspjeli vratiti i pobijediti.

Slijedila je borba za treće mjesto između Mertojaka i Zelezarne Podbrezova iz Slovačke. Nisu Splićani imali snage za pobjedu, a Slovaci su slavili sa 6:2 (3824:3726). Mertojak je tako Europsko klupsko prvenstvo okončao na četvrtom mjestu. Izborenim polufinalom Mertojak je osigurao i nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone. Nastavio se tako kontinuitet igranja u završnicama velikih natjecanja, a već u studenom ih očekuje prvi susret u Ligi prvaka.

Odlične rezultate ostvarili su hrvatski klubovi u tjednu velikih natjecanja. Utakmicama za treće mjesto i finalima završen je tako Europski kup u Brčkom, Svjetski kup u Apatinu, te NBC kup u Slavonskom Brodu. Hrvatska je imala četiri predstavnika u finalima i dva u utakmicama za treće mjesto.

Mertojak se vraća obavezama u domaćem prvenstvu, a već u subotu na rasporedu je dalmatinski derbi, borba za prestiž i drugu poziciju. Na kuglani u Poljudu gostovat će Zadar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:35