StoryEditorOCM
Ostaloprvo u sinj

Kreće CRO Race, očekuje nas šest dana pravog spektakla: ‘Hrvatska zaslužuje međunarodni sportski događaj ovog kalibra‘

Piše Sport SD
25. rujna 2023. - 18:35

Osmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race, koje će biti održano od 26. rujna do 1. listopada, predstavljeno je danas i na sportskoj konferenciji u Primoštenu. Uz organizatore, direktora utrke Vladimira Miholjevića i tehničkog direktora utrke Luku Mišovića, na sportskoj konferenciji sudjelovali su i biciklisti Fran Miholjević i prošlogodišnji pobjednik CRO Racea Matej Mohorič, obojica u sastavu Bahrain Victorious momčadi.

Lani je Mohorič u dramatičnoj završnici, zahvaljujući bonifikacijskim sekundama, uspio nadmašiti aktualnog pobjednika „Tour de Francea“ Danca Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma) za samo jednu sekundu u ukupnom redoslijedu.

"Ove godine nema toliko jasno izraženog glavnog konkurenta na utrci. Ostale WorldTour momčadi dolaze s vrlo mladim vozačima koji će tek u budućnosti napraviti svoje najbolje rezultate tako da će im CRO Race poslužiti za kaljenje talenata i tek ćemo tijekom utrke vidjeti tko će se profilirati u najvećeg konkurenta. Mi smo na ovu utrku došli s moćnom ekipom i imamo adute za pobjedu kako u sprinter-skim etapama tako i za ukupnu pobjedu“, kazao je Mohorič naglasivši kako je glavni cilj na utrci obraniti naslov čime bi ujedno postao i prvi vozač u povijesti CRO Racea kojemu bi to uspjelo.

Iza 29-godišnjeg Mohoriča je, kako je i sam kazao, najbolja sezona u karijeri. U srpnju je uspio osvojiti jednu etapu na Tour de Franceu, dok je u kolovozu nastavio s odličnom formom pobijedivši u ukupnom redoslijedu jednotjedne utrke Kroz Poljsku te etapnom pobjedom na utrci Kroz Benelux.

"Iza mene je najbolja sezona u karijeri. Tijekom proljeća nisam imao sreće na dvije meni najvažnije jednodnevne utrke, Ronde van Vlaanderen i Paris-Roubaix, gdje sam se poskliznuo u ključnom trenutku pa nisam ostvario željeni rezultat. No, zato sam došao u odličnu formu na Touru, a tu sam formu zadržao i na utrkama koje su uslijedile. Ovi su mi rezultati motivacija da sljedeće sezone pokušam ponovno doći u punoj formi na proljetne klasike i konkuriram za mjesto na pobjedničkom postolju, a možda ako se stvari poklope i za pobjedu", dodao je Mohorič.

Uz Mohoriča, u sastavu Bahrain Victoriousa, ove će godine, kao i lani, na CRO Raceu nastupiti i Fran Miholjević, jedini hrvatski vozač u nekoj od WorldTour momčadi. Miholjević je bio uz Mohoriča i početkom kolovoza ove godine kada mu je pomogao u osvajanju utrke u Poljskoj. Za 21-godišnjeg Miholjevića ovo je prva puna sezona u WorldTour ekipi. Pored Miholjevića na ovogodišnjem CRO Raceu natječe se i još jedan Hrvat, Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic tim).

"Mogu biti zadovoljan sezonom. Dokazao sam i sebi i ekipi da sam spreman za ovu razinu utrkivanja. Što se same utrke tiče, mi u ekipi imamo Mohoriča, vozača koji je pokazao kako je jedan od najboljih vozača na svijetu. Nadamo se kako ćemo imati lakši posao nego lani u borbi za ukupnu, pobjedu, ali niti jedna etapa nije takva da bismo se mi kao ekipa mogli potpuno opustiti", najavio je Miholjević.

U predstavljanju etapa tehnički direktor utrke Luka Mišović naglasio je kako bi već prva etapa, dionica od Primoštena do Sinja mogla napraviti razliku među kandidatima za ukupnu pobjedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:56