StoryEditor
Ostaloelitno društvo

Korak po korak do samog vrha: mladi Splićanin u novu godinu ulazi kao peti borac Gloryjeve ljestvice teške kategorije

Piše PSD
30. prosinca 2019. - 13:47

Antonio Plazibat u 2020. godinu ući će kao peti borac Gloryjeve ljestvice teške kategorije, odnosno kao šesti teškaš svijeta. Do toga je došao pobjedom nad Jahfarrom Wilnisom, a upravo je Wilnis jedan od dva borca koje je Antonio ovim putem preskočio. Također, preskočio je i Poljaka Arkadiusza Wrzoseka, borca koji jako dobro kotira kao potencijalni idući protivnik najboljem hrvatskom teškašu, piše Fightsite.

Plazibat je unatoč tome svoj ranking popravio tek za jedno mjesto, budući da je na ljestvicu uvršten Badr Hari, koji je postavljen na treće mjesto. Iza prvaka Rica Verhoevena nalazi se Jamal Ben Saddik, koji je i idući izazivač, dok je na drugom mjestu uvijek opasni Benjamin Adegbuyi. On je također jedan od tri najbolja izbora za Plazibatovog protivnika. Treći najbolji izbor je borac koji je plasiran jedno mjesto iznad njega, a to je D'Angelo Marshall. Riječ je o borcu iz Curacaoa koji je prošli mjesec poražen od Adegbuyia.

Plazibat je već ranije otkrio kako mu se ne žuri prema vrhu i da je spreman napredovati poziciju po poziciju prema vrhu te da to smatra najboljim načinom skupljanja potrebnog iskustva. Prema tome, on bi za svog idućeg protivnika vjerojatno odabrao Marshalla. Sam je otkrio kako bi idući nastup trebao imati već krajem zime ili početkom proljeća, tako da bismo odabrano ime uskoro mogli i saznati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2021 10:57