StoryEditor
Ostalocura s pujanki

Korak bliže Olimpijskim igrama: Splićanka Karla Prodan broncom u Australiji do važnih bodova za Tokio

4. studenog 2019. - 16:08

Hrvatska judoka Karla Prodan nastavila je niz odličnih rezultata na natjecanjima IJF World Toura te je osvajanjem bronce u kategoriji do 78 kg na turniru u australskom Perthu došla do važnih bodova u utrci za mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine.  

Na početku je uspjela svladati i vremensku razliku i Novozelanđanku Gatward, nadoknaditi wazari zaostatka i ipponom otići u borbu s Amerikanom Papadakis. Wazari na početku druge minute Karli je bio dosta za prolaz u četvrtfinale, u kojem je, također na početku druge minute, ipponom slavila protiv Ruskinje Babinceve.

- Nakon što sam na početku svladala i tremu i privikavanje na vremensku razliku, uspjela sam izvući najbolje od sebe - komentirala je Prodan svoje nastupe do polufinala.

U dvoboju s Portugalkom Sampaio Karla nije bila dovoljno oprezna u parteru.

- Ta neopreznost me koštala poraza, čak vjerujem i zlata, ali sam pokazala u četiri teške borbe, s curama koje su trenutno bolje pozicionirane od mene, da mogu i znam te sam itekako zadovoljna - zaključila je Prodan.

U borbi za broncu ipponom je svladala Ruskinju Šmelevu, ponovno u 'njenoj', drugoj minuti borbe.

Od hrvatskih predstavnica u Perthu je nastupila i Barbara Matić (do 70 kg). Prvo je ipponom svladala Poljakinju Hofman, a zatim u teškoj borbi s Irkinjom Fletcher wazarijem izgubila u 'produžetku', tzv. "golden scoreu". Repasaž joj je donio Španjolku Rodriguez, koja je prošla dalje zbog diskvalifikacije Matić, čime je Barbara završila nastup na 7. mjestu.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 21:06