StoryEditorOCM
OstaloGeronimo od Sućurca

Kaštelanski ‘kamikaza‘ šokirao, pa oduševio! Motka mu pukla u skoku, a onda ‘pomeo‘ konkurenciju u Italiji, pogledajte

Piše Ivan Renić
19. srpnja 2024. - 14:40

Čovjek ne prestaje s iznenađenjima. Jedno na drugo niže Ivan Geronimo Šerić, kaštelanski skakač s motkom. Pisali smo već nekoliko puta o njemu jer zbilja se radi o posebnom liku. Tek nekoliko godina bavi se ovim sportom, a više je puta dokazao koliko je opasan. Prvo je pri jednom doskoku promašio strunjaču i zamalo gadno nastradao. A ovaj put dogodilo mu se nešto još ‘luđe‘.

image
Osobni album

Nedavno je na natjecanju krenuo u zalet, skočio, a motka mu je usred skoka pukla! Šerić je, srećom, prošao neozlijeđen. Uspio je doskočiti na strunjaču. Kako bi nastavio to natjecanje, morao je posuditi motku od Amerikanaca. Nimalo ga to, čini se, nije poremetilo. Štoviše, skakač splitskog ASK-a friško se vratio s natjecanja u Italiji i to sa zlatnom medaljom oko vrata. Ali to nije sve... Šerić je najsjajnije odličje u talijanskom Sacileu zaslužio preskočivši 5.51 metara što mu je osobni rekord, najbolji rezultat mlade karijere.

image
Osobni album

UZNEMIRUJUĆI VIDEO ‘Kaštelanski kamikaza‘ vinuo se u zrak, pao sa šest metara i promašio strunjaču: publika zanijemila

Konkurencija nije bila nimalo bezazlena, priča nam Šerić.

- Bilo je puno skakača koji već imaju rezultate od preko 5.50 metara. Amerikanac je to ranije preskočio, a Slovenac ima i 5.70. Moj rezultat drugi je najbolji u povijesti Hrvatske. Ovaj rezultat me približava Svjetskom prvenstvu dogodine. Preskočim li opet ovu visinu, imam velike izglede da izborim normu. Sljedeće natjecanje je u Luksemburgu.

Sućurac ima prvaka Hrvatske! Geronimo ‘poletio‘ nakon teške ozljede, pa pomeo konkurenciju; Ultra mu sada remeti sve...

On je Geronimo, kaštelanski skakač s motkom: udarilo ga je auto, stradao mu je kuk, a sada ‘leti‘ prema Parizu

image
Damir Krajač/Cropix

Nedavno je Šerić postao prvak Hrvatske s rezultatom 5.30, a sada je to nadmašio za čak 21 centimetar. Olimpijske igre u Parizu bile su mu veliki san, ali će ih, nažalost, propustiti. Dugo se Kaštelanin oporavljao od teške ozljede. Tek nedavno je do kraja zaliječio, no brzo se vratio u formu i nastavio nizati sjajne rezultate. Nastavi li ovako, o njemu će se još itekako čuti...

image
Damir Krajač/Cropix
image
Osobni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:26