StoryEditorOCM
OstaloCEV Challenger kup

Kaštelani vjeruju u čudo protiv Mađara: ‘Nećemo kalkulirati, idemo se nadigravati‘

Piše Ivan Renić
29. studenog 2023. - 10:31

Domaći odbojkaši napunili su se optimizmom nakon pobjede u derbiju prošlog kola domaćeg prvenstva. S 3:0 u setovima svladali su Centrometal i tako nastavili borbu za vrh poretka

Pred odbojkašima Ribole Kaštela uzvratna je utakmica šesnaestine finala CEV Challenger kupa protiv mađarskog Penzugyora večeras od 18 sati. Poraženi su Kaštelani u prvom susretu u Budimpešti, naizgled glatko, bilo je 3:0 u setovima za domaće. No, imala je momčad Ivana Rančića svojih prilika, itekako. Stali su u prvom setu pri rezultatu 21:21, a imali su i 7:3 u drugom. Mađari su na koncu ipak bili uspješniji (25:21, 25:20, 25:22).

Priliku za popravak imaju na svom parketu, pred tribinama koje će zasigurno biti dobrano popunjene. Kaštela su grad odbojke, a večerašnji domaćini vjeruju kako će se to još jednom pokazati na djelu. Optimističan pred uzvrat je i Rančić.

- Očekuje nas psihološki lakša utakmica od one s Centrometalom, koja nam je bila važna radi stanja na tablici. Protiv Mađara nemamo što izgubiti. Oni su favoriti, imaju puno iskusniju ekipu od nas, iskusnog korektora, srednjeg blokera, primača i dizača. Praktički imaju samo dva mlađa igrača u postavi. Doveli su i iskusnog libera Brazilca Bruna, tako da će biti teška utakmica, ali ćemo tu sigurno igrati puno opuštenije i s još većom dozom rizika.

Objasnio je Rančić i što im je potrebno za prolaz.

- Pobjeda nam nije dovoljna u regularnom dijelu, potreban je i zlatni set ako dobijemo s 3:0 ili 3:1. Tako da nećemo kalkulirati, idemo se nadigravati. Nadam se da će mladi igrači svojim igrama i svojom borbenošću poslati pozivnicu našoj publici.

Kaštelanski odbojkaši u prošlom su kolu domaćeg prvenstva slavili u derbiju protiv Centrometala s 3:0. Na drugom su mjestu s istim brojem bodova (14) kao i treća Mursa. Upravo su Osječani njihov sljedeći protivnik u još jednom derbiju. Pretrpan je odbojkaški raspored, puno je utakmica. No, prije povratka u domaću zbilju, pred njima je veliki europski izazov. Bolji će nakon večerašnjeg okršaja igrati s pobjednikom dvomeča između grčkog Kifisiasa i turskog Galatasaraya. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:56