StoryEditorOCM
Ostalosvečanost u beogradu

Legenda njemačkog nogometa proglašena ambasadorom Sportskih igara mladih

24. veljače 2024. - 10:45

Karl-Heinz Rummenigge, bivši njemački nogometaš i član nadzornog odbora Bayern Münchena, na svečanoj ceremoniji u Beogradu proglašen je ambasadorom Sportskih igara mladih.

Rummenigge je tako podržao najveću sportsko amatersku manifestaciju u Europi i postao dio velike SIM obitelji ambasadora među kojima su Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, Nasser Al-Khelaifi, predsjednik PSG-a, sportaši Luka Modrić, Predrag Mijatović, Darijo Srna, Nemanja Vidić, Slaven Bilić i mnogi drugi.

Sportske igre mladih kroz 28 godina djelovanja od osnutka okupile su više od 2,7 milijuna djece i mladih u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji, a od ove godine kao četvrta zemlja priključila se i Slovenija. Idejni osnivač i predsjednik SIM-a Zdravko Marić u Sava centru u Beogradu pozdravio je prisutne i zahvalio se svim sponzorima i ambasadorima koji dugi niz godina podržavaju Igre.

“Kad pogledam retrospektivno što smo sve napravili u ovih 28 godina uvijek sam posebno ponosan na svu djecu koja sudjeluju na natjecanjima i što mi kao organizacija uspijevamo da im svake godine sudjelovanje bude potpuno besplatno. Želim se zahvaliti vladama svih država u kojima održavamo Igre na potpori, a uvijek moram posebno zahvaliti i velikom Predragu Mijatoviću, ali i jednoj od najboljih osoba koje poznajem, Aleksanderu Čeferinu, čija nam potpora posljednih godina neizmjerno znači.”

Dvostruki osvajač Zlatne lopte, jedan od najboljih svjetskih napadača 1970-ih i 1980-ih, osvajač europskog prvenstva Karl-Heinz Rummenigge, najveći dio karijere proveo je u Bayernu, gdje je danas član nadzornog odbora, a od sada ambasador Sportskih igara mladih.

image
Ante Čizmić/Arhiva/Cropix

“Presretan sam što sam proglašen ambasadorom Sportskih igara mladih i što smo se okupili na ovako sjajnom događaju, a to mi je zaista velika čast i svima zahvaljujem.” Obraćajući se sudionicima, Rummenigge je, između ostalog, naglasio da je sport izvanredan alat da okupi mlade i djecu, a njihovi osmijesi su nešto najljepše. Dodao je i da djeca iz svih zemalja trebaju biti jedan tim koji vodi ljubav prema sportu.”

Novom ambasadoru na svečanoj ceremoniji čestitke su uputili i dugogodišnji SIM ambasadori Aleksander Čeferin, kao i Arkadij Dvorkovič, predsjednik Svjetske šahovske organizacije, ali i brojni sportski dužnosnici poput predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića, Dragana Džajića, predsjednika nogometnog saveza Srbije, Božidara Maljkovića, predsjednika Olimpijskog odbora Srbije i Predraga Danilovića, predsjednika Košarkaškog saveza Srbije.

Među uzvanicima u Beogradu mogla su se vidjeti i brojna poznata lica, sportaši i sportske legende - Ivan Perišić, Šime Vrsaljko, Nemanja Vidić, Aljoša Asanović, Aleksandar Kolarov, Aitor Karanca, Predrag Mijatović, Stipe Pletikosa, Mehmed Baždarević, Tonči Gabrić, Vladimir Radmanović, Marko Simeunović, Mirza Džomba, Gordan Perić, Zoran Bata Mirković, Jurica Vranješ, Igor Rakočević, Dejan Tomašević i mnogi drugi.

U sklopu programa održano je i revijalno natjecanje u jednoj od najpopularnijih sportskih disciplina Sportskih igara mladih – graničaru, na kojem su sudjelovala djeca iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:12