StoryEditor
Ostaloceremonija

Kanada i Australija na otvaranje šalju deset posto sportaša: Nš fokus ostaje na sigurnosti i poštivanju slova i duha priručnika Tokija

22. srpnja 2021. - 14:58

Kanada i Australija među najvećim su delegacijama na Olimpijskim igrama u Tokiju, no samo će manji dio njihovih sportaša sudjelovati na ceremoniji otvaranja OI u petak.

Kanadske boje na OI u Tokiju branit će 370 sportaša, no samo će 30-40 sportaša biti na svečanosti otvaranja.

- Sportaši u selo stižu samo pet dana prije nego što se natječu - objavio je Kanadski olimpijski odbor (COC).

- To znači da je u selu manje sportaša. Međutim, naš fokus ostaje na sigurnosti i poštivanju slova i duha priručnika Tokija 2020.

Košarkašica Miranda Ayim i ragbijaš Nathan Hirayama bit će nositelji zastave najveće kanadske reprezentacije od Ljetnih igara u Los Angelesu 1984. godine.

Na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru na otvaranju je marširalo više od 12.000 sportaša i dužnosnika, ali uz drakonske mjere COVID-19 u Tokiju to će biti daleko manji broj.

Za Australiju, koja ima najveću delegaciju ikada na OI održanim u inozemstvu, na ceremoniji će se pojaviti samo 50-ak sportaša od 470 članova.

Šef tima Ian Chesterman rekao je sportašima da i dalje uživaju u trenutku unatoč nedostatku gledatelja i odsustvu uobičajene slavljeničke atmosfere na stadionu.

- Moja je uputa timu da uživaju. Samo uživajte u trenutku i upijajte ga - kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2022 05:41