StoryEditor
Ostalodijamantna liga

Kakva najava za zagrebački miting: Ryan Crouser rekordnim hicem slavio u Zurichu, Filip Mihaljević zauzeo peto mjesto

8. rujna 2021. - 19:30

Hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević osvojio je peto mjesto prvog dana finala Dijamantne lige u Zuerichu, gdje je u posljednjem pokušaju bacio kuglu do odličnih 21,59 metara, ali su čak četvorica bacača bili bolji, a najbolji među njima svjetski rekorder i olimpijski pobjednik Ryan Crouser sa 22,67 m, što je i novi rekord mitinga.

Na finalu Dijamantne lige sudjelovala su šestorica najboljih po broju osvojenih bodova s prijašnjih natjecanja u sezoni, a natjecanje je održana izvan stadiona Letzigrund, na Sechselaeutenplatzu ispred zgrade Opere u Zuerichu.

Za razliku od prijašnjih mitinga, na finalu se za ukupan redoslijed brojalo svih šest hitaca. Mihaljević je imao svih šest ispravnih pokušaja, ali je samo posljednjim prebacio granicu od 21 metra. Iza Mihaljevića je ostao samo Talijan Zane Weir sa 20,85 m. Za bolji plasman mu je nedostajao tri cm duži hitac, jer je četvrtoplasirani Novozelanđanin Tom Walsh imao rezultat 21,61 m.

Treće mjesto je osvojio Srbin Armin Sinančević sa 21,86 m, što je za samo dva cm lošiji rezultat od njegovog osobnog rekorda. Drugi je bio Amerikanac Joe Kovacs sa 22,29 m iz druge serije, hicem kojim je nakratko bio vodeći.

No, u trećoj seriji je Ryan Crouser dobacio do 22,67 m te postavio rekord mitinga, a imao je još dva pokušaja preko 22 metra (22,29 i 22,30).

"Ovaj rekord je za mene velika stvar. Ovo mi je prva pobjeda u Dijamantnoj ligi. Doista sam uzbuđen zbog toga. Imam dva olimpijska zlata i svjetski rekord, a tek sam danas osvojio prvi trofej pobjednika Dijamantne lige. Ovo mi je najbolja godina u karijeri", izjavio je Crouser. 

U konkurenciji kuglašica slavila je Amerikanka Maggie Ewen s 19,41 m, ispred Portugalke Auriol Dongmo (18,86 m) i Šveđanke Fanny Roos (18,75 m).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2022 20:53