StoryEditor
Ostalotreća utakmica

Jugaši žele osvojiti naslov danas u Zagrebu, stiže li pokal za najbolju hrvatsku momčad petnaesti put u Dubrovnik?

19. svibnja 2019. - 14:22

Jugaši su stigli na Savu sa željom da se četvrta utakmica finalne serije prvenstva Hrvatske u Gružu - ne igra. Žele dobiti i treću utakmicu te ‘metlom’ (čitaj čistih 3:0) stići do titule prvaka.

Već su osvajali titulu bez poraza, zadnji put prije dvije godine. Prošle su slavili s 3:1 protiv istog suparnika. Tada su bili broj jedan u doigravanju te su i tada podigli trofej na Savi. Uspiju li slaviti i danas 15. put će osvojiti naslov prvaka Hrvatske, stići do 37. titule državnog prvaka (22 puta su bili najbolji u bivšoj državi) te doći do 64. trofeja u povijesti kluba. Bude li pak Mladost uspješnija, ipak će se još jednom igrati u Gružu (25. svibnja).

Prije 25 godina, kad je Miloš bio tajnik, Jug je osvojio prvi domaći trofej u Lijepoj našoj – Kup Hrvatske. Emil Nikolić je 1994. bio kapetan, a Neven Kovačević trener. Uzvratna utakmica igrala se na Savi. U domu najvećeg rivala jugaši su podigli trofej.

Deseti put Jug CO i Mladost se sastaju ove sezone. U tri natjecanja (Kup Hrvatske, Regionalna liga i sad prvenstvo Hrvatske) suparnici su u finalu. Jug je bio domaćin završnog turnira Kupa Hrvatske – osvojio je naslov. Mladost je bila domaćin završnog turnira Regionalne lige – osvojila je naslov.

Briljantni Popadić

U skupini europske Lige prvaka 2:0 u pobjedama za Jug, koji će od 6. do 8. lipnja igrati Final Eight, završni turnir u Hannoveru. Mladosti tamo neće biti... Od devet utakmica ove sezone Jug je dobio šest, Mladost dvije, a jedna je završila remijem.

U finalnoj seriji jugaši su na Savi u prvoj utakmici bili dominantni (10:4). Obrambeno su odigrali jednu od najboljih utakmica sezone. U Gružu, u drugoj utakmici, nisu una startu stekli osjetnu prednost. Naprotiv, Mladost je vodila u nekoliko navrata,

- Najvažnije smo ostvarili. Vodimo 2:0 – istaknuo je nakon 10:9 pobjede Maro Joković, Jugov reprezentativac. Sa 4 gola bio je prvi strijelac druge utakmice. U prve dvije utakmice finalne serije sjajna je statistika vratara Juga. Toni Popadić je u Zagrebu imao 14, a u Gružu 16 obrana. Ukupno 30!

Utakmica počinje na Savi u 16 sati. Spušta li se ove nedjelje u Zagrebu zastor na 28. prvenstvo Hrvatske?

Izdvojeno

12. srpanj 2020 11:19