StoryEditor
Ostalomladost u gružu

Jug u velikom derbiju traži šestu pobjedu u Ligi prvaka

Piše Tonči Vlašić
9. siječnja 2019. - 14:38

Zaključili su 2018., a sad otvaraju 2019. godinu. 

I to na istom mjestu. U Gružu. Prije 17 dana su se ‘tukli’ za prvi trofej u sezoni – Kup Hrvatske, a večeras će za tri boda u skupini ‘B’ europske Lige prvaka.

Uoči utakmice porazgovarali smo s Marom Jokovićem, vanjskim igračem Juga. 

- Bilo je nekoliko dana odmora, ne previše. Već 2. siječnja smo trenirali. S obzirom na fizičko opuštanje, radili smo da se ‘vratimo’, budemo kakvi smo bili prije sedamnaest dana. Na tome smo malo više radili. 

Ploču u dvorani za sastanke Vjeko Kobešćak nije trebao brisati. Opet Mladost.

- Podsjetili smo se na finalnu utakmicu. Neki detalji. Ništa posebno. Sve se zna. Zar ne?

Pred njima je  četvrti ovosezonski ogled. Nakon što je Mladost dobila prvi, i to usred Gruža, iduća dva su pripala jugašima, koji su na 1:1 u pobjedama izjednačili na Savi u kvalifikacijama Kupa, a poveli s 2:1 kod kuće pobijedivši s 8:7 Mladost u finalu.

- To je statistika, i to ne igra večeras. Nama je želja nastaviti naš sjajan niz u skupini Lige prvaka. Bilo bi super ostvariti i šestu pobjedu u nizu te imati i dalje stopostotan učinak.

Prvi trofej donio mir

Je li Jug CO ikad nanizao u najelitnijem europskom klupskom natjecanju šest pobjeda?

- Uvijek smo imali sjajne suparnike u skupini. Uistinu se ne sjećam.

Prvi trofej je osvojen. Je li zbog toga sad lakše?

- Kupili smo mir, ali, evo, odmah važna utakmica. Čeka nas u prvoj utakmici u novoj godini utakmica u kojoj je opasan suparnik, u kojoj smo domaćini, i u kojoj su ulog važni bodovi. 

Prvi ogled je završio dva razlike za Mladost, preostala dva pogodak za Juga. 

- Da. svaka je utakmica bila na nož. Ali, ponavljam. To je bilo. To je sad statistika. Nema pravila. Ne znači kako će i ova utakmica biti ista. 

Joković i ekipa bi voljeli da sve bude kako je bilo prije deset godina, posljednjih dana 2008., kad je prvi put u Dubrovniku odigran Final Four Kupa Hrvatske. I tada je Jug CO u finalu dobio Mladost, ali tada sa čak 16:8. Tko se ne sjeća pogotka kojeg je baš Joković postigao kad je udarcem iz svoje polovice iznenadio Josipa Pavića na vratima zagrebačkog sastava. Joković je i prije 17 dana bio sjajan. Izabran je za najboljeg igrača završnog turnira Kupa Hrvatske 2018. godine. 

- Naravno da se sjećam tog pogotka, a što se tiče laskavog naslova, najvažnije je da smo mi osvojili trofej te na najljepši mogući način zaključili 2018. godinu. Jesam li zadržao formu s finalnog turnira Kupa Hrvatske? Ha, to ćemo vidjeti. Nećete na odgovor morati čekati puno. Vidjet ćemo već nakon prva dva napada, ha,ha, ha. 

#VK JUG CO#HAVK MLADOST

Izdvojeno

04. srpanj 2020 18:34