StoryEditor
Ostalodalmatinski dvoboj

Jug dočekuje Mornara u polufinalu prvenstva, Fatović ne bježi od uloge favorita: Pred nama je ono najvažnije, očekujem da opravdamo status

2. svibnja 2018. - 17:51

U sva tri natjecanja u kojima su ove sezone branili naslov jugaši su na stopostotnom učinku, dva su već odradili bez greške.

Pokali Kupa Hrvatske i pobjednika Triglav Regionalne lige i dalje su u njihovim vitrinama. Ostaje još domaće prvenstvo. Prvi zadatak u doigravanju za prvaka Hrvatske su riješili s lakoćom. Solaris u četvrtfinalu nije imao baš nikakvih izgleda. Teško je očekivati kako će drugačije biti do kraja.

Suparnika u polufinalu domaćeg prvenstva, Mornar BS, ove sezone su nadigrali oba puta. U ligaškom dijelu sa 16:8 u Gružu te s 12:5 u Splitu.   

Jugašima je najveći problem u domaćim natjecanjima umor. Non-stop su u pogonu jer je većina igrača u reprezentaciji, ispada da su igrali svaka tri dana.

- Za to smo se spremali, navikli smo. Pred nama je ono najvažnije – kaže Loren Fatović, Jugov reprezentativac.

Ritam je i idućih dana isti. Danas s Mornarom BS u Gružu, u nedjelju u Poljudu, u srijedu odlučujuća utakmica za plasman na završnicu Lige prvaka – stiže izravni suparnik, moskovski Dinamo.

- U prvenstvu smo veliki favoriti. Očekujem da opravdamo tu ulogu – zaključio je Fatović.

Prva utakmica Juga i Mornara igra se danas u Gružu, u 19 sati. Ovo je treća sezona u nizu kako su suparnici u polufinalu doigravanja. Svaki put je bilo 2:0 u pobjedama za Jug CO.

Izdvojeno

15. srpanj 2020 01:15