StoryEditor
Ostalosvjetsko prvenstvo U21

Još uvijek nema pravog jedrenja: momci odradili samo jedan plov, djevojke još na nuli

Piše PSD
30. listopada 2019. - 23:37

Više od četiri sata proveli su na moru sudionici Svjetskog U-21 prvenstva klase laser u Splitu. Na kraju, nakon tri dana natjecanja, jedriličari su odradili tek jedan plov, a jedriličarke niti to.

Francuz Paul Morvan pobijedio je u Žutoj skupini. Drugi je bio Indijac Vishnu Saravanan, a treći Nijemac Gregory Lucas Keizers. Od hrvatskih predstavnika najbolji je bio Marko Smolić na 41. mjestu. U Plavoj skupini slavio je Španjolac Pere Ponseti, drugi je bio Argentinac Juan Pablo Cardozo, a treći Portugalac Tomas Pires De Lima. Bruno Gašpić je bio 18., a Dominik Perković 23.

Nakon dva dana čekanja, u srijedu smo u 10 sati napokon startali. Bila je lagana bura, 6-8 čvorova. Ništa jače, nestabilno. Za momke smo uspjeli izgurati jedan plov. Djevojke su zbog općih opoziva imale nekoliko neuspjelih starteva. Kad su napokon krenule, vjetar je pao, promijenio smjer i sasvim "izdušio". Bonaca je vladala do kraja dana, izvijestio je Zlatko Jakelić iz JK Mornar.

Žuta grupa, koja je prva startala, odradila je kompletan plov. Plavu grupu smo morali skratiti na zadnjem gateu kako bi uvjeti bili regularniji da bi se taj plov računao u konačnom poretku. Čekamo posljednju vremensku prognozu kako bismo odredili vrijeme starta u četvrtak. Prognoze nisu obećavajuće, u subotu kažu da će biti jugo dok će u četvrtak i petak i dalje biti teško, dodao je Jakelić.

#JEDRENJE#KLASA LASER

Izdvojeno

07. srpanj 2020 20:24