StoryEditor

Još dva velikana u Kući slave splitskog sporta (FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
18. prosinca 2010. - 20:20

Dva sportska velikana grada pod Marjanom Dino Rađa i Goran Ivanišević novi su članovi Kuće slave splitskog sporta. Na svečanosti održanoj u Kući slave na Gripama “div košarke” Rađa i “kralj asova” Ivanišević proglašeni su počasnicima za 2010. godinu, te su kao 21. i 22. članovi (ako se kao jedan član računa četverac Gusara) primljeni među najveća splitska sportska imena

Jedan od najboljih splitskih i hrvatskih košarkaša svih vremena i bivši predsjednik Splita Rađa je iz ruku aktualnog predsjednika “žutih” Ilije Naletilića osobno primio nagradu, dok je umjesto Ivaniševića koji je zapeo u snijegu na putu iz Zagreba njegov otac Srđan primio nagradu od jednog od idejnih začetnika Kuće slave i Muzeja sporta Zdravka Reića.

Primanju dvojca počasnika prisustvovali su i drugi brojni uglednici iz sportskog i političkog života, Petar Skansi, Damir Šolman, Željko Jerkov, Stipe Božić, Igor Boraska, Deni Lušić, Renco Posinković, Vinko Bajrović, Dražen Mužinić, župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader, dogradonačelnica Anđelke Visković, bivši splitski gradonačelnici Jakša Miličić (predsjednik Odbora časti) i Nikola Grabića, Ivan Veštić...

Na koncu su dva počasnika u špaliru uzvanika (Rađa u pratnji sinova) i doslovno ušli u Kuću slave.

- Kada dobiješ nagradu u gradu Splitu onda mora bit da sam zaista nešto napravio! - u svom stilu nasmijao je okupljene Rađa pa nastavio.

- Velika mi je čast biti u društvu velikana koji su već u Kući slave, ali i onih koji će tek biti izabrani. Dva najdraža detalja karijere bili su mi prva titula prvaka Europe s Jugoplastikom u Münchenu 1989. godine te olimpijsko srebro u Barceloni s Hrvatskom 1992. godine, ali ova nagrada je točka na i moje karijere - rekao je Rađa.

Drugi laureat Ivanišević uzvanicima se obratio snimljenom zvučnom porukom. Kako je rekao u pet i pol ujutro je krenuo iz Zagreba (tek je u petak navečer u Zagreb stigao iz Münchena), no uspio je doći samo do Bosiljeva.

- Jako mi je žao što nisam mogao doći, što nisam tu s Dinom. Iznimna je čast biti u društvu s tim velikim imenima - rekao je mlađi Ivanišević, dok je Ivanišević senior zaključio.

- Ovom nagradom Goran je zaokružio profesionalnu karijeru. Sada više nije “beskućnik”, ima svoju kuću i prijatelje u Kući slave.

Frane Vulas

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 12:57