StoryEditor
Ostalovaterpolsko finale

'Jedva im se čekamo revanširati': 'gospari' na Savi kreću u obranu titule, ‘žapci’ su im ostali dužni nakon finala regionalne lige

8. svibnja 2019. - 18:08
jadran_jug4-190419

Sedam bitaka u tri natjecanja su za njima ove sezone (tri u Regionalnoj ligi, dva u Kupu Hrvatske i dva u skupini europske Lige prvaka), a pred njima još najmanje tri, a najviše pet u preostalom, četvrtom natjecanju (prvenstvo Hrvatske).

U tri natjecanja su igrali dva finala. Rezultat u njima izjednačen – 1:1. Jugaši su dobili Kup Hrvatske, a Mladost je osvojila Regionalnu ligu. U europskoj ligi prvaka jugaši su izborili završni turnir, a Mladost to nije uspjela. Jugaši prije puta u Hannover na Final 8 Lige prvaka, koji se igra početkom lipnja, čeka finale domaćeg prvenstva i ogled s Mladosti, kojoj je finale domaćeg prvenstva ujedno finale sezone. Tko će dobiti treće ovosezonsko finale?

- I da smo uz Kup osvojili Regionalnu ligu, a na kraju da ne osvojimo prvenstvo, ne bismo bili zadovoljni. Ovo je sad najvažniji trofej – naglasio je Marko Macan, Jugov reprezentativac.

Gruž brani naslov prvaka Hrvatske. Sava napada. Tako je bilo i u Kupu te Regionalnoj ligi. Gruž je u Regionalnoj ligi izgubio bitku od Mladosti i u ligaškom dijelu, a kako je to ujedno prvi dio domaćeg prvenstva, finalna serija za prvaka Hrvatske ne počinje u Gružu, već na Savi. Mladost je ovaj put broj jedan u doigravanju.

Ipak, unatoč činjenici da je zadnji ogled pripao Mladosti (finale Regionalne lige odigrano na Savi), uloga favorita je i dalje na strani Gospara. Vlada mišljenje kako je Juga bilo moguće iznenaditi u jednoj utakmici, ali ne i kad se igra na više pobjeda, a u finalu za osvojiti naslov prvaka Hrvatske treba ostvariti tri pobjede.

- Mladost je jača nego prošle sezone. Imala je do jučer odličnu mladu momčad, a ove godine se pojačala iskusnim i odličnim igračima. Napokon imamo pravog suparnika – naglasio je Macan, koji sa suigračima gori od želje da dokaže velikom suparniku kako su oni i dalje gazde u domaćim bazenima.

Jugaši su zadovoljni kako su odigrali prve tri četvrtine prve polufinalne utakmice sa splitskim Jadranom u Gružu te drugu utakmicu u Splitu. Dvokorakom su izborili finale, kao i Mladost protiv Mornara.

- Nama je cilj biti kakvi smo bili početkom ove godine, a tada smo bili hit i europskoj Ligi prvaka. Ukoliko budemo takvi, tada ćemo, uvjeren sam, obraniti naslov prvaka Hrvatske – naglasio je Macan.

Mladost ne zna za uspjeh u domaćem prvenstvu od 2008. Tada je zadnji put slavila. Ima deset naslova prvaka Hrvatske u svojim vitrinama, četiri manje od Juga. Počinje završnica 28. prvenstva Hrvatske, po petnaesti put su u finalu HAVK Mladost i Jug CO, koji je uspješniji - vodi s 8:6.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 17:22