StoryEditor

Jedrenje: Krajlica se naklonila zlatnoj Tini Mihelić

Piše PSD.
2. travnja 2010. - 20:32
Jedno zlato i dva srebra učinak je hrvatskih jedriličara na Trofeju princeze Sofije u Palma de Mallorki, trećoj regati ovogodišnjeg Svjetskog kupa olimpijskih klasa. Tina Mihelić pobjednica je u Laser Radialu, a Tonči Stipanović i Ivan Kljaković Gašpić drugi su u klasama Laser i Finn. Četvrta posada, koja je izborila završno jedrenje, Šime Fantela i Igor Marenić, zauzela je deveto mjesto u klasi 470.

Tina Miheliće prva je hrvatska jedriličarka s pobjedom u Svjetskom kupu, dovoljno je bilo peto mjesto u plovu za odličja.
- Došla sam ovdje bez nekih rezultatskih očekivanja, više da vidim gdje sam u odnosu na konkurenciju i da vidim kako sam trenirala ove zime. Ovaj rezultat mi je potvrda da sam zimu dobro trenirala - kazala je zadovoljna Tina.

Unatoč pobjedi u finalnom plovu Stipanović nije uspio slaviti u Laseru, Španjolac Javier Hernandez kao četvrti sačuvao je prednost od dva boda. Da je bio peti ...
- Bilo je svega na ovoj regati. U jednom plovu 30 brodova je ušlo zajedno u cilj, regatni odbor baš nije bio u stanju sve pohvatati, meni su upisali 21. mjesto, a ušao sam 16. Tih pet bodova pokazali su se jako važni, jer bi bez njih bio daleko prvi. U finalnoj regati od 300 metara sam pobijedio s 50 metara prednosti, tako da sam jako zadovoljan jedrenjem - kazao je Tonči.

Unatoč bolesti Ivan Kljaković Gašpić drugi je “finac”. U plovu za odličja bio je šesti.
- Zbog bolesti 15 dana sam bio bez treninga, osjećao se jako iscrpljeno, nedostajalo mi je 30-40 posto snage. Drugo mjesto je zaista izvrsno - kazao je Ivan koji ostaje na pripremama u Španjolskoj.

SD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. siječanj 2022 04:55