OstaloLen Euro Cup

Jadran u Budimpešti lovi četvrtfinale; Asić: I može se i mora bez Šetke. Svaki igrač mora dati maksimum

Piše Pero Smolčić
13. listopad 2017. - 12:17

Prvi veći, ozbiljniji ispit je ovog produženog vikenda pred vaterpolistima splitskog Jadrana koji će u Budimpešti od danas do nedjelje igrati u drugom krugu kvalifikacija Len Euro Cupa.

Tijekom ljeta složili su kvalitetnu momčad, s novim trenerom Ivanom Asićem, splitskim strategom koji je zadnjih godina radio izvan svog grada, a veliki trag ostavio je u riječkome Primorju, ali i s nekolicinom pojačanja, Jadran sada izgleda vrlo dobro.

Pokazali su to na otvaranju Triglav Regionalne lige pobijedivši svoje sugrađane, Mornar Brodospas, 13:8. I to bez reprezentativca, zlatnog Anđela Šetke. Na žalost za jadranaše Šetka je ozlijedio palac i neće ga biti još neko vrijeme, barem mjesec - dva, ali Asić i njegovi igrači pokazali su da znaju, mogu i moraju bez Anđela.

– I može se i mora bez Šetke. Rekao sam igračima na našem sastanku da ga, bez obzira koliko je važan igrač, moramo zaboraviti na duže vrijeme. Svaki igrač mora dati maksimum da to nadoknadimo. Puni su momci samopouzdanja, vjere, fizički spremni. Vjerujem da ćemo odigrati kvalitetan turnir i da ćemo proći dalje – izjavio je trener Jadrana Ivan Asić.

Moćni Mađari

U prvom krugu kvalifikacija koje su se igrale u Milanu Jadran je već igrao s domaćinom ovog turnira drugog kruga, Ferencvarošem. Mađari su pobijedili 8:5, no sve do početka zadnje četvrtine rezultat je bio 5:5. Pružili su vaterpolisti splitskog kluba odličan otpor, no Ferencvaroš je favorit za prolazak dalje. Imaju snažnu momčad prepunu kvalitetnih igrača.

– Mađari su najbolja momčad u skupini. Nama je najbitnije sada se koncentrirati na Mataro s kojim igramo u prvoj utakmici. Puno će ovisiti o ishodu tog dvoboja. Pobjedom u toj utakmici bi nam ostala zadnja utakmica s Primorcem za prolaz dalje – kazao je Asić.

Pa dobro, koliko su to Mađari jaki?

Prva će ‘parat’ gaće’

– Ferencvaroš je po meni momčad koja vrijedi finala Lige prvaka.

Uz Jadran i Ferencvaroš u Budimpešti će igrati i španjolski Mataro te crnogorski Primorac Kotor. Ta dva kluba su u prvom krugu igrali međusobno i Primorac je pobijedio 12:8, no obje su momčadi prošle dalje, Primorac je bio drugi, Mataro treći u skupini u kojoj je na prvom mjestu završio mađarski Miskolci.

A tko je jači, španjolski Mataro ili Primorac iz Kotora?

– Po imenima je Primorac jači, ali Španjolci se dobro kreću i dosta plivaju, imaju stil igre koji ne odgovara naši momčadima. Moramo se prilagoditi na njihovu agresiju, ako to dobro iskontroliramo, imamo velike izglede za pobjedu – zaključio je Asić.

#IVAN ASIć#JADRAN SPLI