StoryEditor
Ostalofešta vaterpola u splitu

Jadran ima šansu doći do Kupa Hrvatske pred svojom publikom, a obitelj Butić će imati čak pet predstavnika na turniru

22. studenog 2019. - 17:21

Pred svojom publikom u bazenu na Poljudu imaju šansu osvojiti Kup Hrvatske. Put ne može biti teži, u polufinalu Jug AO, a onda u finalu vjerojatno Mladost koja je apsolutni favorit protiv Solarisa.

Jadran je bez pet bitnih igrača, Šetke, Krapića, Pejkovića, Zovića i Burića zamalo uzeo bod u zadnjem kolu Lige prvaka protiv Szolnokija, izgubili su u gostima 5:4, a sva četiri gola za jadranaše zabio je Zvonimir Butić.

Odlični Zvone jučer je odradio jutarnji trening, a onda pojurio prema fakultetu na ispit.

– Na “građevini” sam treća godina – kaže nam Zvone.

Kako ide?

– Samo sam dva ispita prenio. Ne bunim se.

Nije lako uz sve te izazove u vaterpolu, sada i s Ligom prvaka, odrađivati i fakultet?

– Nije lako, ili su utakmice ili pripreme, ali nekad me trener pusti ranije s treninga kad imam obveze na fakultetu.

Zabio si u Ligi prvaka sve golove za svoju momčad protiv Szolnokija, sva četiri. Je li ti se to ikad ranije dogodilo, u bilo kojem natjecanju?

– Mislim da nije, nisam ni ja to očekivao. Niti sam očekivao ovako dobru utakmicu s naše strane. Išli smo s jako malo igrača zbog ozljeda i bolesti, znali smo da moramo igrati na mali broj golova. Ja jesam dao sve golove, ali to su sve bili timski golovi, osim toga i dva iz peterca – skromno će Butić.

Malo je nedostajalo da osvojite i bod?

– Na kraju da, kad smo došli, bilo nam je u glavi samo preživiti utakmicu, pokazati da možemo igrati dobro. Bili smo željni dokazivanja, znali smo da možemo, ali da ćemo ovako dobro odigrati, pogotovo u obrani... I na kraju smo bili stvarno blizu, zaslužili smo taj bod. Trebao je biti dosuđen peterac za nas u završnici, ali suci su imali drukčije viđenje.

U Ligi prvaka ste kolo prije Szolnokija u Splitu pobijedili Juga. Možete li to ponoviti?

– Mi iskreno vjerujemo da možemo. Pripremit ćemo utakmicu dobro, dugo vremena pričamo o njima. Znamo gdje su jaki, taj kontranapad, treći, četvrti... Ako odgovorimo agresijom i hrabro uđemo u utakmicu imamo šansu. Pred našom publikom možemo dalje. Ne zanosimo se ranijim pobjedama, idemo hladne glave, ali vjerujemo u svoje mogućnosti.

Spominješ publiku, vjeruješ li da će tribine biti pune?

– Ne znam kad su se igrale tako važne utakmice na Poljudu, da u dvije utakmice možemo osvojiti trofej. Pozivam sve Splićane da nas podrže.

Ti si samo petina Butića na ovom Final Fouru, u ženskom finalu su u redovima Jadrana protiv Mladosti tvoje četiri sestre?

– One su sigurno u finalu, ja to tek moram ostvariti. Čini mi se da sam ja dosta nervozniji od njih. One su navikle na završnice.

Kako se doma kod Butićevih dočekue ovaj Final Four?

- Doma se potajno nadaju trofejima, a mi ćemo vidjeti, barem da jedan dođe. Ali eto, kad bi došla oba bila bi senzacija. I sportska i kao raritet.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 01:34