StoryEditorOCM
Ostalo9. uzastopna pobjeda

Iznenađujući kraj borbe u Saitami: Cro Cop pobijedio nakon što je laktom raskrvario glavu protivnika, suci prekinuli borbu!; Primorac: On je fenomen!

30. rujna 2018. - 14:55
Mirko Filipović

Hrvatski majstor slobodne borbe 44-godišnji Mirko Filipović ostvario je devetu uzastopnu pobjedu u 51. borbi u karijeri, svladavši 32-godišnjeg Amerikanca iz Guama Roquea Martineza prekidom nakon pet minuta okršaja u prvoj rundi. 

Do prekida je došlo nakon što je "Cro Cop", stisnut u kut ringa u kultnoj Saitama Areni, laktom pogodio Martineza u čelo i napravio mu posjekotinu iz koje se niz lice američkog borca počela slijevati krv. Kako liječnici nisu mogli zaustaviti krvarenje, prema pravilima Rizina, pod čijim je okriljem organizirana borba, meč je prekinut, a Mirko Filipović proglašen pobjednikom.

Tako je "Cro Cop" došao do svoje 37. pobjede (37-11-2), a devete zaredom, iako je prije samo nekoliko mjeseci morao na operaciju prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena, od čega se nevjerojatno brzo oporavio.

Martinez je tu informaciju tijekom borbe pokušao iskoristiti, često upućujući udarce nogom upravo u Mirkovo lijevo koljeno, a posebno kad su se dvaput našli u klinču u kutu ringa. No, Filipović je sve te napade 12 godina mlađeg borca izdržao, odlično se obranio i odlično izvedenim kontranapadom uputio udarac kojim je završio brobu.

Unatoč pobjedi, Filipovićeva reakcija nakon što je borba zaustavljena, jasno je pokazala kako je Mirko želio do pobjede doći na drugačiji način te da je bio spreman za dugotrajnu borbu s Martinezom, kojemu je nanio peti poraz u njegovoj 20. borbi (13-5-2).

U najavnom kratkom filmu, prije ulaska našeg proslavljenog borca u ring, Mirko Filipović je najavio kako će 31. prosinca ove godine imati posljednju borbu u karijeri. Suparnik za taj dvoboj, zasada, još nije poznat.

Primorac uputio čestitku

'Današnja pobjeda Mirka Filipovića apsolutni je sportski i medicinski fenomen. Nikada do sada se jedan vrhunski sportaš nije tako brzo vratio natjecanju nakon složenog operacijskog zahvata. Ne zaboravimo, Mirko je osvojio titulu u Japanu svega 3 mjeseca nakon rekonstrukcije prednje ukrižene sveze koljenog zgloba u našoj bolnici. To svjedoči o golemoj snazi volje našeg Mirka, ali i velikoj regenerativnoj sposobnosti njegovog organizma. Cijeli naš tim Specijalne bolnice Sv. Katarina ponosan je na njegov sportski uspjeh!' stoji u čestitki koju je Mirku Filipoviću uputio prof.dr. Dragan Primorac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 21:05