StoryEditorOCM
Ostalopolitička kampanja?

Izbacili je iz olimpijskog sela, želi postati ministricom sporta, a sada ima novu kontroverznu karijeru

Piše Sport SD
15. listopada 2024. - 12:10

Bivša paragvajska plivačica Luana Alonso izazvala je pažnju u Parizu ovog ljeta kada je sudjelovala u utrci na 100 metara leptir, gdje je završila kao šesta u svojoj skupini, a ukupno 29., ne uspjevši se kvalificirati za polufinale.

Međutim, njena izvedba na Igrama bila je sporedna vijest nakon što su je izbacili iz olimpijskog sela zbog stvaranja "neprimjerene atmosfere".

Odmah nakon toga, objavila je svoju mirovinu od natjecateljskog plivanja. Također, paragvajski digitalni list Hoy izvijestio je da je Luana prije Igara na livestreamu izrazila otpor prema predstavljanju Paragvaja, umjesto toga iskazavši želju da predstavlja SAD.

Nakon toga, komentirala je svoje izbacivanje, naglasivši da je napustila Igre vlastitom voljom:

"Donijela sam odluku da stanem i drago mi je da će moja posljednja utrka biti na Olimpijadi. Planiram studirati u Sjedinjenim Državama, nastaviti karijeru u političkim znanostima i, zašto ne, postati jednog dana ministar sporta," izjavila je.

Ironično, par mjeseci kasnije Luana je najavila otvaranje OnlyFans računa na kojem će prodavati ekskluzivne sadržaje za odrasle.

Podsjetimo, paragvajska olimpijska delegacija naredila je 20-godišnjoj plivačici Luani Alonso da napusti Olimpijsko selo u Parizu jer je stvarala "neprimjereno okruženje".

Nakon što se 27. srpnja nije uspjela plasirati u polufinale discipline 100 metara leptir (zabilježila je treće najgore vrijeme u prvom krugu kvalifikacija), 29. je srpnja na društvenoj mreži Instagram objavila da se naoko privremeno povlači iz plivanja.

- Plivanje: hvala ti zbog toga što si mi omogućilo da sanjam, naučilo si me boriti se, pokušati, ustrajnost, žrtvovanje, disciplinu i još mnogo toga. Dala sam ti dio svog života i ne bi to mijenjala ni za što jer sam s tobom proživjela najljepše stvari u životu. Dalo si mi tisuću sretnih trenutaka, prijatelja iz drugih zemalja koje ću uvijek nositi u svome srcu i unikatne prilike. Nije zbogom, nego vidimo se uskoro - napisala je Alonso na Instagramu na kojem je slijedi preko 520 tisuća korisnika.

Međutim, Alonso ni nakon neuspješnih kvalifikaciji ni nakon te objave nije napustila Olimpijsko selo. Paragvajska je delegacija rekla da je udaljena iz olimpijskog sela zbog "neprimjerenog ponašanja", ali nije rekla što je točno napravila da je tako kažnjena.

Bivša paragvajska tenisačica i voditeljica delegacije Larissa Schaerer rekla je da Alonso u paragvajskoj delegaciji stvara "neprimjerenu atmosferu".

"Zahvaljujemo joj na tome što je postupila onako kako joj je rečeno. Sama je odlučila da neće provesti noć u Olimpijskom selu", rekla je Schaerer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. listopad 2024 18:36