StoryEditor
Ostalosjajan rezultat

Ivančević u polufinalu na 100 metara s preponama

Piše (H)
16. kolovoza 2016. - 19:09
ivancevic.JPG

Hrvatska rekorderka na 100 m prepone Andrea Ivančević plasirala se u polufinale ove discipline na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru te će se u noći sa srijede na četvrtak (1.45 sati po hrvatskom vremenu) boriti za ulazak u finale. 

Ivančević je u olimpijskom debiju bila četvrta u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a izravno su mjesto u polufinalu izborile tri prvoplasirane. No, njezinih 12.90 sekundi bilo je najbolje što je trčala ove sezone i dovoljno za ulazak među šest trkačica koje su se u polufinale probile po vremenu.

Andrein kvalifikacijski rezultat bio je samo tri stotinke sporiji od njezinog hrvatskog rekorda (12.87) što ga je istrčala prošle godine na mitingu u Szekesfehervaru. To je ujedno bio i najbolji rezultat među preponašicama koje su po vremenu izborile plasman u polufinale te ukupno 17. rezultat kvalifikacija u kojima je najbrža bila Amerikanka Brianna Rollins, svjetska prvakinja iz Moskve 2014. godine.

"Zadovoljna sam što sam prošla u polufinale. No, nisam zadovoljna s utrkom. Dobro sam startala, ali sam u drugom dijelu utrke ispala iz ritma", izjavila je za HRT najbrža Hrvatica koja s optimizmom gleda prema polufinalu.

"Spremna sam za novi rekord i nadam se da ću to ispuniti. Hoće li to biti dovoljno za finale, to ćemo vidjeti", zaključila je 31-godišnja Ivančević. 

Finale na 100 m prepone na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak po hrvatskom vremenu, s predviđenim startom u 3.55 sati.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 18:53