StoryEditor
OstaloSplitska uzdanica

Ivan Asić: Jadran će biti ugodno iznenađenje sezone

5. listopada 2017. - 21:23
ivan_ asic-300909

Od tri splitska kluba na papiru je objektivno najjači Jadran. Ozbiljno su na Zvončacu prionuli poslu kako bi stoti rođendan kluba 2020. godine dočekali na vrhu hrvatskog vaterpola. Doveli su Ratka Rudića za šefa struke, a pojačali su se i u bazenu – trener je postao Ivan Asić, potpisali su reprezentativci Anđelo Šetka i Ivan Krapić, zatim Nathan Power iz Primorja, Zvonimir Butić i Mate Anić iz OVK POŠK-a, iskusni sidrun Jure Marelja...

Otišli su Gluhaić, Santini, Tonković, Popović, Bratim i Štrkalj, no Jadran je ipak jači nego lani i želi se prije svega nametnuti kao gazda u gradu. 

- Dugoročni je plan da se u roku tri godine ubacimo u borbu za sami vrh. A ove sezone cilj je iskorak u odnosu na prošlu. Bit ćemo ugodno iznenađenje ove sezone – kaže Asić koji sljedećih par tjedana neće moći računati na Šetku koji je ozlijedio palac na turniru Eurokupa prošlog tjedna u Italiji.

- To nam je veliki hendikep, ali ujedno i test za momčad da pokažemo da ne ovisimo samo o jednom igraču – dodao je Asić.

Cilj je, jasno, i biti što konkurentniji Jugu za kojeg Asić tvrdi kako je daleko ispred svih. Jadranaši su još „živi“ i u Europi, bore se za plasman u četvrtfinale Eurokupa.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 06:40