StoryEditorOCM
Ostalopriopćenje haks-a

Ispričali su se u policijskoj stanici: ‘Ponašanje Ogiera bilo je naravno pod punim adrenalinom i emocijama, ali i opasno i apsolutno neprihvatljivo‘

Piše PSD
27. travnja 2021. - 09:14

Hrvatski auto i karting savez (HAKS) objavio je priopćenje nakon događaja povezanih sa kažnjavanjem vozača Sebastiena Ogiera tijekom FIA WRC Croatia Rally-a.

U trenutku dolaska svjetskog prvaka Ogiera u policijsku postaju Lučko predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner kontaktirao je šefa tima Toyota Gazoo Racing čiji je Ogier vozač, Jari - Matti Latvalu te su se zajedno uputili u navedenu policijsku postaju.

U policijskoj postaji susreli su se s dvojicom policajaca koji su bili na mjestu nesreće, načelnikom PP Lučko te Ivanom Merćepom iz ravnateljstva policije. Na kratkome sastanku uputili su duboke isprike okupljenim policijskim službenicima i dužnosnicima te se stavili na raspolaganje za svu pomoć oko podrške policijskim akcijama koje promiču sigurnost u prometu.

- Utrke poput WRC-a vrh su svjetskog sporta i idu ruku pod ruku s kompleksnom organizacijom na zatvorenim, ali i javnim cestama. Ponašanje Toyotinog vozača Sebastiena Ogiera bilo je naravno pod punim adrenalinom i emocijama utrke koja je bila u tijeku, ali je takvo ponašanje prema policajcu jako opasno i apsolutno neprihvatljivo.

- Hrvatska policija odradila je fenomenalan posao osiguravajući utrku sa doslovce stotinama policijskih službenika koji su brinuli o redu i sigurnosti. Zahvaljujem šefu Toyota Gazoo Racinga - Jari - Matti Latvali koji je reagirao u minuti te smo vrlo brzo bili u policijskoj stanici zajedno sa Sebastienom Ogierom kako bi se i osobno ispričali policijskim službenicima, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

Štetner, Latvala i Ogier su se susreli i s vozačem BMW-a Željkom Matićem koji je sudjelovao u nesreći te mu je garantirano da će Toyota Gazoo Racing snositi sve troškove popravka koje eventualno osiguravajuća kuća ne pokrije, a pozvan je i da bude gost jedne od sljedećih utrka WRC-a. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 18:11