StoryEditor
Ostaloposeban let

Iako su otkazani svi međunarodni letovi u Madrid stiže 189 kolumbijskih sportaša koji će nastupati na natjecanjima u Europi

Piše Hina
15. srpnja 2020. - 18:35

Premda je kolumbijska vlada otkazala sve međunarodne letove do rujna, u nedjelju će posebnim zrakoplovom iz Bogote u Madrid doputovati 189 kolumbijskih sportaša kako bi nastupili na sportskim događajima u Europi, koji nisu otkazani zbog epidemije koronavirusa.

- Zajedničkim naporima svih vladinih službi osigurali smo da sportaši mogu realizirati svoje snove i planove - rekao je kolumbijski ministar sporta Ernesto Lucena Barrero.

Svi sportaši će prije puta biti testirani i neće morati u karantenu po dolasku u Madrid.

Let, koji je kolumbijska vlada nazvala "Sportski let - kolumbijski ponos", će se održati pod strogim epidemiološkim mjerama. Putnici će nositi maske koje će mijenjati svaka četiri sata, a hrana i piće će biti ograničeni. Sportaši će putovati u zrakoplovu koji ima zračne filtre koji filtriraju 99,97% bakterija i omogućuju obnovu zraka, recirkulirajući je svake dvije ili tri minute.

- Važno je naglasiti da u svakoj fazi leta pratimo sve zdravstvene mjere koje zahtijevaju Svjetska zdravstvena organizacija i vlade, kao i preporuke Međunarodnog udruženja za zračni promet (IATA) - kazao je Juan Diego Zapata iz zrakoplovne tvrtke Avianca.

Glavne zvijezde u zrakoplovu bit će prošlogodišnji pobjednik Tour de Francea Egan Bernal i njegov kolega Nair Quintana. Prema Europi će krenuti i osvajačica srebra na OI u Rio de Janeiru judašica Yuri Alvear, automobilist Oscar Andrés Tunjo, mačevalac Pablo Trochez, odbojkašica Oriana Guerrero.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 11:28