StoryEditor

I dalje je upitan nastup Ivice Kostelića u Sestriereu

Piše PSD.
18. veljače 2009. - 10:28

Ozljeda leđa (protruzija diskus hernije) našeg najboljeg skijaša Ivice Kostelića, unatoč terapijama kojima se podvrgava već dva tjedna, i dalje ga sprječava u normalnom treniranju.

Što je najgore u svemu, umjesto da mu je bolje, bol ga je primorala da prekine trening u Innerkremsu (Austrija), te se vrati u Zagreb. Ipak, pregledi su pokazali da se situacija nije pogoršala, što je dobra vijest, ali ne toliko optimistična s obzirom na brojne terapije koje je Kostelić prošao u posljednjih nekoliko tjedana.

Drago Sopta / CROPIX

- Doktor Božidar Egić propisao je Ivici mirovanje uz lagane vježbe, a u srijedu bi trebao poći na terapiju u Daruvarske toplice. Odluka o tome hoće li otići u Sestriere bit će donesena u četvrtak. Ne boli ga pri normalnim pokretima i hodanju, već jedino kod pokreta specifičnih za slalom - prenio nam je trenutačno stanje glasnogovornik Hrvatskoga skijaškog saveza Nenad Eror.

Nije ozljeda našem skijaškom asu dozvolila nastup na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Val d’Isereu, odgađao je utrku po utrku dok na koncu nije otišao iz Francuske na terapije u Daruvarske toplice. Prema najcrnjim prognozama, trebao je biti spreman za nastavak Svjetskog kupa, trenirao je na Sljemenu, no nakon austrijskog iskustva nitko ne može potvrditi hoće li skijati narednog vikenda u Sestriereu, gdje se voze veleslalom i superkombinacija.

Podsjetimo, Kostelić je vodeći skijaš ukupnog poretka Svjetskog kupa, s 36 bodova više od drugoplasiranog Jean-Baptistea Grangea koji mu je glavni konkurent i za Mali kristalni globus u slalomu. Prilika za osvajanje Velikog kristalnog globusa rijetkima se ukaže, i to tek jednom u životu, tako da se podrazumijeva da će vodstvo Hrvatskog skijaškog saveza učiniti sve da se Ivica osposobi za nastavak natjecanja. No, unatoč svim naporima trenutačno tapkaju u mjestu.

j.s.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. rujan 2020 07:07