StoryEditorOCM
OstaloI LIJEVO I DESNO

Hrvatsko čudo Rino postao dvostruki svjetski prvak: ima samo 19 godina, 115 kila i ruši najjače ljude svijeta!

Piše M. Bi.
25. kolovoza 2024. - 09:41

Najbolji hrvatski obarač ruke Rino Mašić postao je dvostruki prvak na Svjetskom prvenstvu u Moldaviji na kojemu je nastupilo čak 1600 natjecatelja iz 61 države!

Nakon što je prvo osvojio titulu na lijevu ruku u kategoriji do 110 kilograma, naš predstavnik je potvrdio zlato i na desnu, te je proglašen najuspješnijim obaračem ruke ove godine u svijetu i to u svim kategorijama s obzirom da je aktualni dvostruki europski i svjetski prvak, te dvostruki osvajač zlata na World Combat games.

image
Privatni Album/

Rinu je tek 19 godina, visok je 187 centimetara i težak 115 kilograma, rekli bi ”kao od brda odvaljen”, a s obzirom da nema ni 20 godina nazivaju ga „čudom od djeteta”, ali i "lički Herkul". Obaranje ruku obiteljska je tradicija Mašićevih pa ne čudi što se i Rino počeo baviti ovim sportom, već u dobi od 13 godina. Trenira svaki dan, dva do tri sata dnevno.

- Presretan sam jer mi se trud isplatio. U ovom je sportu najvažnija fizička snaga, ali i snaga uma. Postaneš ovisan i pohlepan za snagom, stalno želiš biti jači – kazao je prošle godine u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

image

Najuspjesniji hrvatski sportaš i sportašica u neolimpijskim sportovima Rino Mašić i Lucija Bilobrk

Damir Krajač/Cropix
image

Rino Mašić

/Slobodna Dalmacija
image

Rino u razgovoru s našom novinarkom 

Vladimir Dugandžić/Cropix
image

Rino Mašić

Vladimir Dugandžić/Cropix
image
Vladimir Dugandžić/Cropix
image

Na postolju

Privatni Album/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 22:19