Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor

Hrvatski vaterpolisti uvjerljivom pobjedom nad Slovačkom na korak do EP-a

Piše PSD.
15. veljače 2014. - 21:27
Hrvatska vaterpolska reprezentacija u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo na gostovanju je pobijedila Slovačku u Novakyma rezultatom 16-8.

Za Hrvatsku je najviše golova, njih četiri, postigao povratnik u reprezentaciju Maro Joković. Uvjerljiva pobjeda naših reprezentativaca odlična je najava za uzvratnu utakmicu koja se 1. ožujka igra na bazenu u Gružu u Duborvniku.

- Izuzetno sam zadovoljan konačnim rezultatom, odradili smo gotovo čitav posao oko kvalifikacija, no čeka nas još uzvrat koji je pri ovakvom rezultatu olakšan. Razlika u kvaliteti između nas i Slovačke je velika, a ono što me veseli je zaista profesionalan pristup. Dečki su bili svjesni koliko je bitna ova utakmica, a danas se vidjelo koliko nam znače Pavić i Joković. Pohvaljujem cijelu ekipu na zaista jednoj odlično odrađenoj utakmici – izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao:

- Nadam se da ćemo u Dubrovniku biti u kompletnom sastavu te da iskoristimo tu utakmicu kao dobru pripremu za Grčku i Mađarsku koje nas očekuju FINA Svjetskoj ligi!”

Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u večerašnjoj su kvalifikacijskoj utakmici igrali golmani Josip Pavić i Marko Bijač, centri Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Ivan Buljubašić i Kristijan Milaković, vanjski igrači Anđelo Šetka, Maro Joković, Luka Bukić, Ante Vukičević, Paulo Obradović i Petar Muslim.

TS
Foto: Arhiv CROPIX

Izdvojeno