StoryEditor
Ostalouz rub bazena

Hrvatski prvak dodao malo gasa i odnio bodove: Pet razlike dobiti u Igalu nije mala stvar

Piše Tonči Vlašić
8. listopada 2019. - 23:03

Toni Popadić je bio odličan na vratima Juga, koji je na startu europske Lige prvaka osvojio sva tri boda na gostovanju kod prvaka Crne Gore.

- Bolje smo igrali nego prije četiri dana kad smo ih s 9:6 dobili u Gružu za bodove u Regionalnoj ligi – naglasio je Jugov kapetan Xavi Garcia.

Opet nije bilo lako. Istina, domaćin niti jednom nije imao prednost, ali je u prve dvije četvrtine namučio Jugaše, koji su se čak četiri puta obranili s igračem manje kad je na semaforu bilo izjednačeno (1:1 i 2:2) te nisu dozvolili da Jadran Carine dođe do vodstva.

- Izuzetno sam zadovoljan što smo pobjedom počeli nastup u europskoj Ligi prvaka, ali stoji i kako nas je Jadran držao u početku, neću reći u konopcima, ali je bio težak suparnik. Kroz treću te četvrtu četvrtinu smo s boljim kretnjama, te po svemu sudeći s dužom klupom ostvarili povoljan rezultat. Iz napada u napad, iz obrane u obranu, dolazili smo do svoje igre. Naravno, možemo bolje od ovoga i to očekujem u narednim utakmicama – podvukao je Vjeko Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja.

Hrvatski prvak je nanizao tri pogotka te početkom nastavka stigao do vodstva 5:2. Na početku posljednje četvrtine vrlo brzo je otišao na plus pet (9:4), a tu svoju najveću prednost imao je i na kraju utakmice.

- Pet razlike dobiti u Igalu nije mala stvar. Mislim kako će teško sve ostale momčadi ovdje uzeti bodove – rekao je Garcia.

Prvi europski pogodak s novim prezimenom za Jug Adriatic osiguranje postigao je Daniil Merkulov, ruski reprezentativac, koji je u ljeto 2018. iz Igala stigao u Gruž.

Jugaši su u ostvarili osmu pobjedu u nizu protiv Jadran Carine u njegovom domu računajući i oglede u Regionalnoj ligi, a ne samo u najelitnijem europskom klupskom natjecanju.

Semafor

Jadran Carine (HN) – Jug Adriatic osiguranje 7:12 (1:1, 1:3, 2:3, 3:5.)
IGALO - Bazen Instituta. Gledatelja 300. Suci: Alessandro Severo (Italija) i Zsolt Marjay (Mađarska).

JADRAN CARINE HERCEG NOVI: Tešanović, Čagalj (1), Popadić, Obradović, Baničević (2), Averka, Mijušković, Vučurović, Radović, Spaić (2), Brkić (1), Petković (1), Đurović. Trener: Petar Radanović.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Macan, Fatović (2), Lončar (1), Kržić, Garcia, Lozina (1), Merkulov (3), Papanastasiou (2), Žuvela, Benić (1), Obradović (2), Jarak. Trener: Vjeko Kobešćak.

Igrač više: Jadran Carine (HN) 10/3, Jug AO 7/2. Peterci: Jadran Carine (HN), Jug AO 3/3.

#LIGA PRVAKA#JADRAN CARINE#JUG AO

Izdvojeno

07. srpanj 2020 13:29