StoryEditor
Ostaloep u klasi laser

Hrvatski jedriličari solidno odradili dva finalna plova; Jurišić zauzima sedmu, a Stipanović 17. poziciju uoči zadnjeg dana

Piše Hina
12. listopada 2020. - 19:44
Vladimir Dugandžić/Cropix

Filip Jurišić zauzima sedmu poziciju, a olimpijski doprvak Tonči Stipanović je na 17. mjestu uoči zadnjega dana Europskog prvenstva klase Laser koje u utorak završava u poljskom Gdanjsku.

Hrvatski jedriličari su na Baltiku imali dobar dan, solidno su odradila dva finalna plova i obojica su napredovala u ukupnom poretku. Filip Jurišić je u ponedjeljak u konkurenciji 63 jedriličara u ukupno trećem finalnom plovu bio solidan 20., a u četvrtom odličan četvrti što ga je s dvanaestog gurnulo na sedmu poziciju. Jurišić ima 95 negativnih bodova, 22 boda je udaljen od bronce, no prava je šteta što je Splićanin, koji je od početka bio u samom vrhu, pa čak i vodio nakon kvalifikacija, imao jako loš prvi finalni dan i upropastio si šanse za medalje. 

Za razliku od Jurišića, njegov klupski kolega iz splitskog Mornara Tonči Stipanović imao je posve oprečni put, kvalifikacije je odradio jako loše, a u finalne četiri dosadašnje regate je bitno poboljšao svoj plasman. U ponedjeljak je bio 22. i šesti, te je s ukupno 119 negativnih bodova s 24. došao na sedamnaesto mjesto. 

Uoči zadnja dva plova u utorak vodi Britanac Michael Beckett (59) ispred sunarodnjaka Elliota Hansona (61.3) i Lorenza Branda Chiavarinija (73).

U ženskom Laser radialu naša jedina predstavnica u Zlatnoj skupini Elena Vorobjeva u utorak je imala svoj najlošiji (39) i najbolji (5) plasman na prvenstvu, pa je s 33. pozicije napredovala na 26. mjesto od ukupno 54 sudionice Zlatne skupine. Vorobjeva je nastupajući za Rusiju na Olimpijskim igrama u Londonu u klasi Elliott 6M bila četvrta, a od 2018. godine ima hrvatsko državljanstvo, nastupa za JK Split te je na Svjetskom prvenstvu klase Laser Radial u Melbourneu ove godine izborila olimpijsku normu za Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. listopad 2020 03:39