StoryEditor
Ostaloekspertna skupina

Hrvatska osvaja još jedno zlato na OI?

Piše SN
24. kolovoza 2016. - 02:00
martin_rio1-130816

Hrvatski olimpijci vratili su se iz Rija s čak deset osvojenih odličja. Bile su ovo 'najplodnije' Igre od samostalnosti i naravno da je ostvarenim bio zadovoljan i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša.

Od spomenutih deset medalja, polovica je bila zlatnih, a kako stvari trenutačno stoje i jedna srebrna bi uskoro možda mogla, a svakako bi morala promjeniti sjaj.

Naime, Zlatko Mateša se u razgovoru za NovuTV dotaknuo 'nevjerojatnog slučaja Damira Martina' i obrazložio žalbu.

Podsjećamo, naš veslač i legendarni Novozelanđanin Mahe Drysdale su računajući stotinke u istom vremenu ušli u cilj, a odluku o konačnom pobjedniku dao je foto-finiš. Martin je nakon pregledavanja snimke bio sporiji sedam tisućinki,  HOO je tada poručio kako će se odmah žaliti na tu odluku.

- To je materija koja je u nadležnosti Hrvatskog veslačkog saveza, oni su napravili jednu ekspertnu skupinu koji će vidjeti na koje elemente se možemo žaliti i onda ćemo ako za to postoji dovoljno razloga ići na Sportski arbitražni sud (CAS). Čim ekspertna skupina bude spremna iznijeti svoje mišljenje mi ćemo u tom trenutku dalje reagirati - kazao je Mateša u Dnevniku Nove Tv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. siječanj 2022 07:24