StoryEditorOCM
Ostalobomba s juga

Hrvati iz inozemstva često su bili prava pojačanja, sad u reprezentaciju dolaze dva ‘Argentinca‘, evo tko su oni

Piše Sport SD
24. veljače 2024. - 09:50

U jesenskom ciklusu Trophy divizije europskog Kupa nacija hrvatska je ragbijaška reprezentacija sakupila šest bodova u tri utakmice. Idući mjesec natjecanje se nastavlja. Nakon priprema u Sinju od 7. do 10. ožujka, naši će ugostiti Litvu 16. ožujka u Zagrebu pa 23. ožujka gostovati u Švicarskoj.

Za tu je akciju izbornik Anthony Poša pozvao neka nova imena i iz domaćih klubova, ali i iz inozemstva.

- Rowe se vraća u reprezentaciju nakon nekoliko godina, bio je ozlijeđen, nekad se nije mogao odazvati, a sad igra dobro u Australiji i stiže. Lenac je debitant, djed mu je iz Rijeke, ima hrvatsku putovnicu i igrao je na visokoj razini, za Glasgow Warriors, a sad igra u Australiji. A braća Rizzi dolaze iz Argentine, primarno žele igrati za ragbi 7 reprezentaciju, ali igraju na dobroj razini u Argentini i želimo ih vidjeti. Svi su to mladi momci, između 21 i 25 godina, tako da su možda nova generacija za budućnost reprezentativaca iz dijaspore - rekao je Poša.

image

Anthony Poša

Ivo Ravlic/Cropix

Neki iz jesenskih okršaja nedostaju.

- Jason Newton ne može doći iz Južnoafričke Republike zbog posla i drugih obveza, Joshua Brajković također, a Denisa Majstorovića vjerojatno klub ne pušta jer istovremeno u talijanskoj ligi im važne utakmice za ostanak. On želi doći, svi će nam nedostajati, nećemo ih lako nadomjestiti, ali napredujemo, učimo, pogotovo momci koji su odradili pripremnu turneju s ragbi 7 reprezentacijom, koju paralelno pripremamo za Championship diviziju, utakmice najvišeg europskog ranga - zaključio je Poša.

image
Paun Paunovic/Cropix

Za pripreme u Sinju pozvao je sljedeće igrače:

MAKARSKA

Marko Svaguša, Ante Majić

MLADOST

Ilija Biškić, Marko Buljac, Jan Vlašić, Nik Jurišić, Josip Radman, Dominik Fišić, Tomislav Fišić, Matej Buljanović, Krešo Begić

NADA

Krešimir Čorić, Edi Dodoja, Ivo Perić, Marin Vlajčević, Karlo Delo, Andro Bašić, Domagoj Plazibat, Antonio Petera, Vinko Rudić

NOVI ZAGREB

Filip Perica

SINJ

Marko Grčić, Nikola Pavlović, Luka Lerotić, Ivan Brčić, Stipe Žigo, Stipe Brčić, Dražen Brčić-Šušak

ZAGREB

Niko Vranešević, Lauro Kostić, Marko Livaić, Vid Vukovac

INOZEMSTVO

Dylan Rowe (AUS), Martin Altamirano (ARG), Jordan Lenac, (AUS), Domingo Rizzi (ARG), Francisco Rizzi (ARG)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:08