StoryEditor
Ostalo69. izdanje

Hoće li Boltov rekord biti srušen? Na Hanžekovićev memorijal stižu aktualni svjetski prvak na 100 metara i bivši svjetski rekorder

Piše Hina
21. kolovoza 2019. - 15:56

Na 69. Hanžekovićevom memorijalu 3. rujna na obnovljenom stadionu Mladosti u utrci na 100 m trčat će najbrži sprinteri svijeta, a među njima aktualni svjetski prvak Amerikanac Justin Gatlin, objavili su u srijedu organizatori.

Zagreb izabrala za veliki povratak: šesterostruka olimpijska pobjednica Allyson Felix dolazi na Hanžekovićev memorijal

Prvo ime utrke na 100 metara na 69. Hanžekovićevom memorijalu bit će svakako Gatlin koji je prije tri tjedna u finalu američkog prvenstva trčao 9.87 sekundi, što je samo dvije stotinke sporije od rekorda zagrebačkog mitinga koji od 2011. drži svjetski rekorder Usain Bolt.

Uz Gatlina će u Zagrebu na novoj atletskoj stazi trčati i Divine Oduduru koji s 9.86 drži drugo mjesto ovogodišnje svjetske ljestvice, Arthur Cissé koji je s 9.93 peti na toj ljestvici i Aaron Brown koji je s 9.96 deveti.

Na startnoj listi su još i prošlogodišnji pobjednik Hanžeka Michael Rodgers te – Asafa Powell. Bivši svjetski rekorder ove godine ponovno trči na granici 10 sekundi, a na njemu najdražem mitingu uvijek je posebno motiviran.

#HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL#JUSTIN GATLIN#MICHAEL RODGERS#ASAFA POWELL

Izdvojeno

01. srpanj 2020 12:55