StoryEditor
Ostaloborba do kraja

HNS ponovno potvrdio izbacivanje stobrečkog Primorca iz Treće HNL: Obraćamo se Saborskom odboru

13. prosinca 2019. - 08:54

Izvršni odbor HNS-a ponovno je odlučio da Primorac iz Stobreča nije trećeligaš. Spor je nastao ljetos kada je odlučeno da će iz Treće HNL Jug uz zadnji Imotski ispasti i pretposljednji Stobrečani, dok su iz Primorca pravno osporavali tu odluku navodeći kako nije imala nikakvo uporište u propozicijama natjecanja.

Vijeće sportske Arbitraže HOO-a usvojilo je prije tri tjedna zahtjev kluba za izvanredno preispitivanje odluke IO-a HNS-a kojom je ljetos Primorac izbačen iz lige, te je taj predmet ponovno vraćen na odlučivanje IO-u. Međutim, to tijelo HNS-a ponovilo je ovog tjedna svoju prvotnu odluku o sastavu Treće HNL Jug za sezonu 2019/20. koja je u međuvremenu već na svojoj polovici, a s vrlo sličnim obrazloženjem onom ljetošnjem.

- Svjesni su da su pogriješili, ali ne znaju kako se izvući iz cijele situacije. Napravili su nepravdu našem klubu, izbacili su nas iz lige bez prave osnove. Da nije tako, ne bi ovakvu odluku donijela Arbitraža HOO-a. Idemo dalje, nema govora o odustajanju. Zašto Sportska inspekcija već tri mjeseca ne izlazi sa svojim nalazom. Zbog čega postoje? Obratit ćemo se Saborskom odboru za sport – najavio je predsjednik Primorca Zdravko Voloder.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 17:47