StoryEditor
Ostalopeto izdanje

Hajduku dva prva mjesta na Dalmatinko Cupu: ‘Prezadovoljni smo kako sve ide, turnir se igra pod velikim mjerama‘

Piše PSD
6. rujna 2020. - 14:31

Nakon dva dana igranja na 5. Dalmatinko Cupu zaključena su natjecanja u kategoriji igrača rođenih 2007. i 2012. godine, a Hajduk je u obje konkurencije osvojio prvo mjesto. Ove godine dječaci i djevojčice natječu se u sedam kategorija na terenima u Parku mladeži, Kaštel Gomilici i Trogiru, a cijeli Dalmatinko kup 2020. odvija se u pod posebnim epidemiološkim uvjetima i nema publike na tribinama. Sudjeluje 70 ekipa s 900 nogometašica i nogometaša iz cijele Dalmacije.

U kategoriji igrača rođenih 2007. godine koji su igrali na travnjaku GOŠK-a u K. Gomilici prvo mjesto uvjerljivo je osvojio Hajduk, koji je u finalu svladao Šibenik s 4:0. Sve pojedinačne nagrade otišle su prema Poljudu, najbolji igrač je Bruno Durdov, najbolji strijelac Toma Marinović, a najbolji vratar Ivan Ajdučić.

Treće mjesto osvojio je Primorac iz Stobreča, a četvrti je bio Omladinac iz Vranjica. Hajduk je bio najbolji i u kategoriji igrača rođenih 2012. godine, u Parku mladeži u finalu su "bijeli" s 6:1 svladali OSK iz Otoka, treće mjesto osvojila su Brela, koja su nakon "penala" svladala Union. Najbolji igrač je Anas Škoro iz Hajduka, prvi strijelac s 10 golova je Roko Radalj iz GOŠK-a, a najbolji vratar Marin Aljinović iz Uniona.

U kategoriji igrača rođenih 2011. godine u polufinalu se sastaju Hajduk i Neretvanac te Union i Omladinac, završnica se s Parka mladeži seli u Trogir, baš kao i završnica turnira za 2009. i 2010. godište. U nedjelju ujutro djevojčice rođene 2004. i 2006. godine igrat će se svoj turnir u Kaštel Gomilici, a poslijepodne se svi sele na veliku završnicu Dalmatinko Cupa u Trogir.

- Prezadovoljni smo kako sve ide, turnir se igra pod velikim mjerama, hvala svim klubovima, trenerima i djeci što su se odazvala u ovako velikom broju i što se ponašaju u stilu "budimo odgovorni". Svi u organizaciji oduševljeni smo kako nas u stvari djeca uče kako se trebamo ponašati u ovim vremenima. Usto, gledamo odličan nogomet, na jednom mjestu je sve ono ponajbolje u Dalmaciji - kazao je predsjednik Organizacijskog odbora Dalmatinko Cupa Domagoj Bojčić. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2022 00:04