StoryEditor
Ostalomeđunarodni nogometni turnir

Hajduku dva naslova na 'Malom Zmaju'

Piše Jakov Kovačević
17. listopada 2016. - 13:54
mali_zmaj1-161016

Završen je osmi po redu međunarodni nogometni turnir Mali Zmaj koji se igra povodom dana grada Makarske. Na ovogodišnjem turniru se natjecalo 40. klubova iz Hrvatske, Češke, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, igralo se u tri uzrasne kategorije U-9, U-11 i U-15.

Utakmice su odigrane na terenima GSC u Makarskoj te na SC Slatina u Tučepi. Ovo je svakako jedan od najkvalitetnijih i najmasovnijih turnira u Hrvatskoj, a na njemu je nastupilo gotovo tisuću mladih inogometaša. Turnir je započeo 13. travnja a a završio 16.  kada su odigrane finalne utakmice u sve tri kategorije.

Najviše razloga za veselje imali su igrači Hajduka koji su osvojila dva prva i jedno drugo mjesto, a da nisu u kategoriji U-15 nastupili sa godinu dana mlađim igračima gotovo sigurno bi bili trostruki pobjednici.

Pehare i medalje najuspješnijima uručili su članovi udruge Sunce – Makarska a oni su područno odjeljenje centra Juraj Bonači iz Splita. U dodjeli su im asistirali Damir Matijašević predsjednik Zmaja, Zdravko Marić instruktor NS ŽSD te Ivan Gudelj područni inspektor HNS središta Split. Vrijedi spomenuti i Danijela Vuškovića, Deana Tomića i Petera Karoha trenere pobjedničkih momčadi.

Rezultati

U-9
Finale: Hajduk - Neretva  4:1
Za 3. mjesto: Zadar - Slavija (Prag)   3:1

U-11
Finale: Hajduk - Dubrava TK     4:0
Za 3. mjesto: Elektron (Podgorica)  -  Zrinski (Mostar)   1:1  ( 3:1)

U-15
Finale: Slavija (Prag)  -  Hajduk    3 :0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2022 19:39