StoryEditor
Ostalopotkoljenica  

Grgić: Ozljeda je posljedica nenormalnih uvjeta treniranja

Piše PSD.
15. srpnja 2008. - 03:26

Grgić se nada boljim danima / CROPIX
Svjetska i europska juniorska prvakinja na 400 m Danijela Grgić neće nastupiti na Olimpijskim igrama, potvrđeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Hrvatskog atletskog saveza.

Jedna od najperspektivnijih mladih atletičarki svijeta propustit će Peking zbog stres frakture desne potkoljenice.

- Jako mi je žao što ne idem u Peking, ali nemam još ni 20 godina pa smatram da to nije neka velika tragedija. Uvijek sam govorila da su moje najvažnije OI 2012. u Londonu te se nadam, i zamolila bih sponzore, da budu uz mene do Londona, a to su već neki i potvrdili- kazala je Danijela.

Prve bolove u potkoljenici osjetila je u svibnju, ali na rentgenskoj slici nisu se vidjeli nikakvi problemi. Tek pred kraj svibnja Danijela se podvrgnula magnetskoj rezonanci koja je potvrdila stres reakciju u potkoljeničnoj kosti.

- Stres reakcija obično traje tri do četiri tjedna i vjerovali smo da će biti vremena da se pripremimo za Peking, međutim, 12. lipnja nova magnetska rezonanca pokazala je da se radi o stres frakturi zbog koje će Danijela propustiti veći dio sezone - izjavio je Danijelin trener Mladen Katalinić.

On smatra kako su jedan od razloga ozljede ‘nenormalni uvjeti’ u kojima Danijela trenira te da bi se ova ozljeda izbjegla da u Zagrebu već sada postoji dvorana za atletičare koja bi trebala biti dovršena 2010. godine.

Liječnički tim napravio je sve kako bi sanirao ozljedu, ali Danijela Grgić ipak će morati preskočiti Peking jer bi nastup pod injekcijama donio više štete nego koristi.

Ozljeda bi trebala zacijeliti za četiri do pet tjedana i onda kreću pripreme za sljedeću sezonu.

Srđan BRAJKOVIĆ


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 05:26