StoryEditor
Ostaloprijem u banovini

Gradomačelnik primio europske zlatnike: Svi mladi mogu biti sretni što imaju priliku trenirati u dvorani u kojoj su stvoreni šampioni

Piše PSD
18. svibnja 2018. - 17:56
prijem kod gradonačelnika 2

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je u zgradi Banovine izaslanstvo taekwondo kluba Marjan na čelu s novim prvacima Europe Lovrom Brečićem i Tonijem Kanaetom u čijem društvu je bio trener Toni Tomas te sestre Ana i Lucija Zaninović.

- Njihov vrhunski uspjeh, dva europska zlata nakon 24 godine su samo vrh i potvrda kvalitete kontinuiteta. Danas mžemo samo potvrditi da je Split grad taekwondoa, jednog plemenitog olimpijskog sporta kojeg samo u Marjanu trenira gotovo dvije tisuće djece. Naša obveza je da podržavamo takav klub i sport koji svaki dan dvije tisuće djece formira u ozbiljne ljude koji će sutra imati uspone i padove, ali će se kroz sport naučiti svaki put nakon pada iznova dignuti i ići prema svom cilju. Siguran sam da će nas Toni i Lovre razveseliti i u Tokyiju svojim uspjesima, a svi mladi mogu biti sretni što imaju priliku trenirati u dvorani u kojoj su stvoreni šampioni - rekao je gospodin Andro Krstulović Opara.

Trener Toni Tomas sretan je zbog medalja na europskom prvenstvu, ali i s obje noge čvrsto na zemlji. Osvajače europskog zlata nagradio je odmah sljedeći dan treningom ujutro u osam i trčanjem na Marjanu.

- Kad smo počeli trenirati nismo imali tradiciju kao taekwondo sport, imali smo jako nisko postavljene ljestvice, ali vjerovali smo da ništa nije nemoguće. Počeli smo s Lucijom i Anom, a sada imamo jednu izuzetnu generaciju koja ima između 18 i 22 godine i vjerujemo da u godinama koje su pred nama možemo još puno toga napraviti. Stvorili smo sustav i sigurno je da iz kvantitete proizlazi kvantiteta jer među toliko djece će biti i veći broj talentiranih natjecatelja, a ako znamo što radimo onda sigurno taj talent možemo pretočiti u rezultat. Pred nama je još puno mukotrpnog rada u sljedeće dvije godine i vjerujemo da sportaše možemo još unaprijediti kako bi ostvarili zacrtani cilj, a to je medalja na olimpijskim igrama. Lovre i Toni nisu poletjeli nakon medalja već s obje noge na zemlji gledaju prema sljedećim natjecanjima – kazao je Tomas.

- Cilj nam je nastaviti trenirati i skupljati bodove za olimpijske igre. Vremena za slavlje nema, moramo uskladiti fakultet i treninge tri puta dnevno tako da nema mjesta uživanju i izlascima nego maksimalnu energiju posvetit odmoru i treningu. Sretan sam zbog zlata, ali ne smijem se zbog toga uzvisiti nego moram nastavit osvajat medalje na grand prix natjecanjima kako bih skupio što više bodova u borbi za Tokyo - rekao je Toni Kanaet.

- Super je osjećaj biti na prijemu u gradskoj vjećnici - započeo je Lovre Brečić i nastavio:

- Nema prevelike euforije, vratili smo se maksimalno trenažnom procesu jer imamo puno veći cilj. Nadam se da je ova medalja samo početak, iako smo dugo u reprezentaciji još smo mladi i možemo trajati dugi niz godina. Treba biti skroman i nastaviti raditi, a onda će doći i rezultat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2022 17:27