StoryEditor
Ostaloiznad mreže

Grad odbojke na nogama: Kaštelani i Kaštelanke na korak do finala domaćeg prvenstva

Piše Darko Rapić
25. ožujka 2019. - 14:58
kastela_olimpik2-230319

Kaštelanski odbojkaški klubovi napravili su golem korak prema ulasku u finale doigravanja za naslov prvaka Hrvatske pobjedama u prvoj polufinalnoj utakmici

Pravi mali odbojkaški praznik odvio se u dvorani u Kaštel Starome. Njega su prvo otvorile odbojkašice Kaštela i Olimpika, koje su nakon sat i pol vremena igre vidjele ishod očekivano zahtjevne i zanimljive utakmice. ‘Malene’ su se još jednom pokazale kao one koje ‘prorade’ kad je najpotrebnije, pa su pobjedom od 3:1 stavili pritisak na Zagrepčanke u uzvratu.

U prvom setu OK Kaštela nijednom nije bila u ‘minusu’ te je zasluženo povela, dok je u drugom setu Olimpik par puta bježao i po nekoliko poena. Do izjednačenja nije došlo zbog upornosti ‘malenih’ koje su uspjele preokrenuti 24:21. Olimpik je zato u trećem setu osvojio set, a kad su u četvrtom krenule u ‘sve ili ništa’, zatekla ih je učvršćena i koncentrirana obrana te kreativan napad predvođen Stanović i Vukić za konačnih 3:1.

Nakon njih, na parket su izašli odbojkaši. Jadranski derbi prošao je u potpunoj dominaciji Mladosti Ribole Kaštela, čime su domaćini nagovijestili da je finale jednostavno mjesto gdje moraju biti. Riječani su se držali do sredine prvog seta, u prilično izjednačenoj utakmici. Međutim, nakon drugo tehničkog time-outa, domaćin je na parket izišao svježiji i odlučniji. Nekoliko uzastopnih poena odvojio ih je na sigurnu razliku za sigurno vodstvo od 1:0. Sljedeća dva seta bila su međusobno slična, a rezultatski ista. Uz poneku nesigurnost u obrani, Mladost je ipak zadržala kontrolu nad igrom i ostvarila golemi kapital za deseto uzastopno finale.

U drugim utakmicama obje zagrebačke Mladosti suvereno su svladali Centrometal, odnosno Rijeku. Uzvrati su u srijedu.

Semafor

Mladost Ribola Kaštela – Rijeka 3:0 (25:20, 25:17, 25:17)

Kaštel Stari - Gradska dvorana. Suci: Jasmin Ramić, Ksenija Jurković.

Mladost Ribola Kaštela: Višić, Rupert, Perić, Kulušić, Vanegas, Matoković, Krivić, Šuker, Zeljković, Jo. Melvan, Pervan, Palić, Ja. Melvan.

Rijeka: Pavlović, Stanić, Ličina, Krmpotić, Marković, L. Lasić, Banko, D. Lasić, Janjanin, Bogdanović, Smiljanić, Jurčević, Colnar.

Kaštela – Olimpik 3:1 (25:19, 26:24, 20:25, 25:16).

Kaštel Stari - Gradska dvorana. Suci: Ksenija Jurković, Jasmin Ramić.

Kaštela: Ninčević, Stanović, Prkačin, Ljulj, Rimac, Karaula, Glavina, Papić, Kutrović, Sudar, Matas, Stojan, Vatrov, Vukić.

Olimpik: Štaka, Bilogrević, Šandrk, Toplek, Deak, Radanović, Martinčić, Jularić, Barić, Krmpotić, Kliman, Grozdanić, Bazina.

#KAŠTELA#ODBOJKA#POLUFINALE#MLADOST RIBOLA

Izdvojeno

07. srpanj 2020 06:06