StoryEditor
OstaloVeliki drugoligaški derbi

Futsal groznica: na Gripama bitka za prvo mjesto

Piše PSD
17. studenog 2017. - 18:54
omis_futsal8-220117.JPG

Mala dvorana Gripe ove će nedjelje u 19 sati sučeliti vodeći dvojac 2. Hrvatske malonogometne lige – JUG, koji je kroz prvih šest kola pokazao zavidne igračke sposobnosti te bez upisanog poraza došao do prvog međusobnog dvoboja, kojemu brojni već sada tepaju kao derbiju lige u ovogodišnjem sastavu.

 

Debitantu u ligi, Akademskom futsal klubu Universitas, u goste dolazi prvoplasirani MNK Olmissum iz Omiša, a na tablici ih trenutno dijele samo 2 boda, stoga će nadolazeći derbi barem privremeno otkloniti ili potvrditi pitanje vodećeg kluba u ligi.

Ono što ovaj dvoboj čini dodatno zanimljivim, svakako je činjenica kako se radi o dva jedinstvena sportska projekta u Hrvatskoj, izgrađenima na zdravim temeljima i sa visokim ambicijama za budućnost.

AFC Universitas studentski je i sveučilišni klub nastao kao projekt Splitskog sveučilišnog sportskog saveza i Sveučilišta u Splitu, a utemeljen je na tradiciji futsal reprezentacije Sveučilišta i iznikao je iz nacionalne sveučilišne UniSport Futsal lige.

- Za klub volonterski nastupaju bivši i sadašnji studenti, a dugoročni cilj osnivanja ovakvih sveučilišnih klubova jest uspostavljanje u hrvatskom sportu revolucionarnog sustava, koji će omogućavati pravi razvoj dualnih karijera, odnosno da sportaši bez zaostajanja u sportskom razvoju mogu nesmetano studirati te se po završenom studiju usmjeriti prema karijeri u profesionalnom sportu ili radu u struci. Da smo na dobrom putu govori prije svega atmosfera u klubu i među igračima, a tako i rezultati – poručili su iz Saveza pozvavši sve ljubitelje sporta, a posebno splitske studente u nedjelju na Gripe istaknuvši kako je ulaz za svih besplatan. 

S druge strane, MNK Olmissum je kao mlad klub u vrlo kratkom vremenu uspio stvoriti respektabilnu publiku, izgraditi sportsku dvoranu i pokrenuti sportsku akademiju, a rezultati, kao i ambicije govore same za sebe. Jedini su klub u ligi koji trenutno ima savršen rezultat – šest pobjeda (i to ponegdje vrlo visokih) u šest odigranih utakmica, a svoju financijsku stabilnost duguju partnerstvu s domicilnom im tvrtkom Studenac.

U osvrtu na nadolazeću utakmicu, iz stožera obaju klubova poručuju kako očekuju prvenstveno dobar futsal, fer igru i odličnu atmosferu na tribinama, a da rezultat bude po zaslugama na terenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. kolovoz 2022 13:17