StoryEditor
Ostaloskakački miting slobodna dalmacija

Friedrich odbila "nemoralnu ponudu" za skakanje u Spaladiumu

Piše PSD.
16. veljače 2010. - 14:07
Spaladium arena proteklih dana je nekoliko puta bila ispunjena do posljednjeg mjesta, prvo humanitarnim koncertom za pomoć stradalima na Haitiju, a potom i na Čolinom koncertu. Predstojeća nedjelja trebala bi dvoranu u Lori ispuniti i tradicionalnim sportskim spektaklom s Blankom Vlašić u glavnoj ulozi.

- Blanka je sasvim zdrava i u odličnoj formi. Teško je unaprijed govoriti o nekakvim rekordima, pričekajmo za to nedjelju. No, ono što bih jako želio od Splićana jest da se sruši jedan drugi rekord. Naime, miting u Stockholmu na kojemu je Blanka pobijedila ove je zime imao najviše gledatelja, njih 9.682! Lani smo mi u Splitu bili rekorderi, nadam se da će Blankini sugrađani i ovog puta pohitati prema dvorani i srušiti rekord iz Stockholma te ostati najbolji do kraja zime - pozvao je publiku Bojan Marinović, Blankin trener.

Ponedjeljak je bio vrijeme i za potpisivanje sponzorskih ugovora sa osječkom tvrtkom Meggle te zagrebačkim izdavačem Profilom.
- Evo, ovaj miting na neki način tako objedinjuje čitavu Hrvatsku i izašao je iz naših dalmatinskih okvira. Program mitinga počinje u 18.00 sati u nedjelju, a daj Bože da još jednom gledamo Blankin pobjednički ples - kazao je predsjednik ASK-a Ivan Veštić.

Dogovaraju se i zadnji detalji sa skakačicama. Organizatori su se uprli iz sve snage da u Splitu organiziraju malo ‘savjetsko prvenstvo’ i u tome su gotovo uspjeli.
- Imat ćemo Ruskinju Svjetlanu Školinu koja je druga, odmah iza Blanke, na listi najboljih ovosezonskih skokova s dva metra iz Arnstadta. Imat ćemo u Spaladiumu i treću skakačicu sezone, Španjolku Ruth Beitiju koja je u Brnu išla uspješno preko 198 centimetara - najavio je velika imena Veštić.

Organizatori su napravili sve i da dođe Njemica Ariane Friedrich, ali...
- Uopće nam se ne javljaju. Gotovo smo sigurni da ona izbjegava izravne obračune s Blankom. Mi smo joj pristupali s raznih strana, koristili sve moguće kanale, čak smo i financijski bili spremni za ‘nemoralnu ponudu’, ali nije stvar u novcu - kazao je Veštić.

- Ona je nama nekoliko puta govorila kako želi doći, ali da će vidjeti. I tako stalno. A nikad je nema. Mislim kako ju je strah od Blanke. No, nas ona ne zanima previše. Mi se koncentriramo na svoje rezultate - dodao je Bojan Marinović.

NV_SPALADIUM_ARENA
Još bi se nekoliko zanimljivih imena trebalo pojaviti pod krovom vorane u Lori.
- Očekujemo odgovor Talijanke Di Martino koja zbog zdravstvenih problema nije skakala ove zime, ali je uvijek zanimljiva. Skakat će tu još Čehinja Barbora Lalakova, Šveđanka Emma Green, Vikki Hubbard iz Velike Britanije, Ebba Jungmark iz Švedske, Poljakinja Kamila Stepaniuk, Čehinja Oldriška Marešova... - nabrajao je Veštić.

U ponedjeljak je stigla i jedna jako zanimljiva ponuda.
- Bugarka Venelina Veneva rado bi skakala. Ponudila nam se, no ona je zbog dopinške afere bila suspendirana, a sada opet smije skakati. Savjetovat ćemo se s Hrvatskim atletskim savezom, no lako jemoguće da i ona, kao prva pobjednika našeg mitinga, dođe i ovaj put - kazao je Veštić.

PERO SMOLČIĆ

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2022 23:23