StoryEditor
Ostaloklasa optimist

Forska Zvir Nina Marušić pomrsila konope velikima: Tijekom protekle sezone nisam izostala niti jedan trening

29. srpnja 2020. - 23:08
JK Zvir

Hrvatski jedriličarski savez službeno je objavio podatke o pobjednicima Kupa Hrvatske za klasu “optimist” za sezonu 2019./2020., a slavodobitnici su: dječaci – 1. Josip Tafra, 2. Marin Ljubičić i 3. Roko CecićZokić, svi iz JK “Labud” iz Splita, te djevojčice: 1. Aurora Palko (Split), 2. Nina Marušić (Zvir, Hvar) i Nora Gotovac (Split)

U kategoriji do 12 godina najbolji su: dječaci – 1. Bepo Duplančić (Zenta, Split), 2. Toma Smirčić (Split) i 3. Marko Puljiz (Uljanik, Pula), a kod djevojčica – 1. Nina Marušić (Zvir), 2. Marta Lolić (Split) i 3. Ema Grabar (Uljanik). Kada je riječ o klubovima na 1. mjestu je JK “Split”, 2. JK “Zvir”, a 3. JK “Uskok” iz Zadra.

Dakle, mali Hvar je u sportskom smislu opet uz bok puno većih gradova, a takve rezultate se postiže isključivo marljivim radom i redovitim treninzima.

- Tijekom protekle sezone nisam izostala niti jedan trening, izbivala sam sa svoga škoja čak 87 dana, putovala na 17 regata od Pule do Dubrovnika, čak i na Balkansko prvenstvo u Tivat (Crna Gora). Istodobno sam odlična učenica, završila sam peti razred Osnovne škole u Hvaru. Dakle, sve se može uskladiti, mogu se postizati i odlični rezultati, samo treba biti predan, potrebno je jako puno raditi i biti pod nadzorom kvalitetnih trenera, kao što su naši Josip Bepo Kovačević i Vedran Grga Ive – kazala je mlađahna Nina (2009.), nadarena Forka na čija je pleća sve to palo, mada je teška samo 33 kilograma.

Zatekli smo je na moru, priprema se za Prvenstvo Hrvatske u Kaštelima (29. srpnja – 4. kolovoza 2020.), gdje će otputovati zajedno s klupskim kolegama i kolegicama.

- Nina zlata vrijedi, ona je drugu godinu zaredom prvakinja u kategoriji do 12 godina, a ove godine je i viceprvakinja u ukupnoj konkurenciji djevojčica. To o toj djevojci sasvim dovoljno govori – veli Nikša Ive - Čane, alfa i omega hvarskog jedriličarskog kluba, koji je najstariji u Hvaru (1951.) i nadaleko poznat po organizacijama tradicionalnih međunarodnih novogodišnjih regata. Tome dodaje da klub ima pedesetak članova, od čega se natječe njih deset u klasi “optimist” i dvoje u klasi “laser”. Zanimljivo je da sada njihove boje brani i Poljak Iwo Baranski iz Varšave (AZS UW), mladić koji će u gradu podno Španjole boraviti i trenirati puna dva mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. rujan 2020 13:50