StoryEditor
Ostaloždrijeb u barceloni

Final Four: Jug izvukao Vasas, a Mladost Pro RECCO

Piše PSD.
14. travnja 2008. - 15:19

Na trenutak su finalisti domaćeg vaterpolskog prvenstva, Jug CO i Mladost, ‘bacili’ oko prema Barceloni i Final fouru ovogodišnje Eurolige, kojeg su izborili. Naime, LEN-a je jučer zamiješala kuglice s imenima sudionika završnog turnira te odredila raspored, tko će protiv koga igrati u polufinalu u petak, 9. svibnja. Dubrovčani su za protivnika dobili mađarski TEVA Vasas Plaket, a Zagrepčani branitelja naslova, talijanski Pro Recco.

Izvukli koga najbolje znaju

- Opet Vasas – stigla je Jugu vijest iz Barcelone. Javio ju je Dario Trojan. Jugaši su dobili za protivnika sastav koji im je bio suparnik ove sezone u skupini. Mađari su bili prvi, osvojili bod više od Dubrovčana koji su kao drugi izborili četvrtfinale. U izravnim ogledima, 1:1 u pobjedama. Jugaši su pobijedili u Gružu 8:7. U Budimpešti je bilo 11:8 za Vasas. Zanimljivo, četvrtu sezonu uzastopno su suparnici Jug i Vasas, hrvatski i mađarski prvak. Prošle sezone Jugaši su ih pobijedili u dvije utakmice četvrtfinala te izborili Final four. Prije toga, dvije sezone, bili su suparnici u skupini. Oba puta jugaši prvi, a Vasas drugi.

- Igraju najljepši vaterpolo – istaknuo je još prije Nikša Dobud, centar Jug Croatia osiguranja.

- Ako ikoga poznamo, to je Vasas – naglašavaju u Gružu.

Neće trebati tražiti snimke utakmica igre Mađara. Imaju ih u Gružu ‘na tone’. Na Savi su snimke Pro Recca zatražili, zanimljivo, još prije ždrijeba.
- Pogodili smo ishod ždrijeba – istaknuo je Ozren Bonačić, trener Mladosti, a na konstataciju kako su dobili branitelja naslova, momčad koja slovi kao prvi favorit ovogodišnje Eurolige, kazao je:

Bona bi rado vidio eurohrvatski finale

- Na Final fouru nema favorite. Sve četiri momčadi ulaze s istim izgledima za pobjedu. Nijanse će odlučiti, tko taj dan bude raspoloženiji. Vjerujem, i nadam se, mi i Jug. Pogodio je Bonačić protivnika u polufinalu, a nada se kako će se 10. svibnja u Barceloni igrati eurohrvatsko finale. Ali, naglašava Bonačić, isto je i u Gružu, o Final fouru Eurolige tek nakon domaćeg finala. Bonačić danas dovodi ‘žapce’ u Dubrovnik. Stižu poslijepodne, dan prije prve utakmice finala, koja se igra sutra s početkom u 19 sati.

TONČI VLAŠIĆ 

 

Žapci u 18, jugaši u 19.45 sati

Final four se igra u Barceloni 9. i 10. svibnja. Prvog dana prvo će igrati Mladost i PRO Recco (18 sati), a potom Jug Croatia osiguranje i TEVA Vasas Plaket (19.45 sati).

Poznati i suci

LEN-a je odredila tko će suditi Final four. Uz već starosjedioce na završnim turnirima, Turčina Tulgu, Slovenca Margetu i Španjolca Borella određen je Grk Stavridis.

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 04:23