StoryEditor
OstaloVeliki izazov

Filipa Hrgovića u Meksiku očekuje novi iskorak prema borbi za pojas najboljeg teškaša svijeta

Piše PSD
21. kolovoza 2019. - 00:37
boks_arena73-080918

Deveta profesionalna borba Hrgovića (8-0, 6 KOs) vodi u Centro de Usos Multiples u Hermosillu, koji prima 7000 posjetitelja, koji će fanatično navijati za svog boksača, izazivača Herediju (16-6-1, 13 KO). Hrgović brani WBC interkontinentalni naslov protiv Meksikanaca, koji će, na krilima pobjede u travnju ove godine, kada je podijeljenom sudačkom odlukom svladao bivšeg izazivača na svjetsku titulu Samuela Petera (38-8-0), pokušati oduzeti pojas.

I dok Hrgović pokazuje poštovanje prema svom protivniku, Hrvat će sigurno jurišati prema svom sedmom nokautu, nakon onog iz svibnja kada je u Marylandu već u prvoj rundi svladao Grega Corbina.

- Sve je spremno, kamp je odrađen, samo je preostalo spremanje kofera. Sve je u torbi, osim sombrera. U njemu ću se pojaviti prvi puta pred Marijom Heredijom, iz poštovanja prema njemu i velikoj boksačkoj naciji. Doći ćemo s respektom, a onda ću Herediju u subotu istući - kazao je Hrgović.

Kao amaterski boksač Hrgović je već dvaput boksao u Meksiku i obje je borbe završio u svoju korist, stoga zna kakvu uzavrelu atmosferu može očekivati od meksičkih boksačkih zaljubljenika. Nakon fizičkih priprema - u Zagrebu i Miamiju, tj. sparing borbi s dva ruska boksača, od kojih je jedan bio Evgeny Romanov (13-0-0), drugi ruski boksač nakon Alexandera Povetkina, te završnih taktičkih uputa koje mu je dao Pedro Diaz, za Hrgovića slijede dani podsjećanja na taktičke zamisli te vrijeme za koncentraciju kako bi u Meksiku nastavio uspješan niz i približio se svom krajnjem cilju – borbi i osvajanju jedne svjetske titule.

Dvoboj između Hrgovića i Heredije moći će se u nedjelju u 4 sata ujutro pratiti na RTL-u uz komentare Filipa Brkića i Željka Mavrović, as istog dana u 19-15 sati moći će se na RTL-u pogledati snimka borbe nakon snimke i analiza u kojoj će sudjelovati Filip Brkić, Željko Mavrović i Stjepan Božić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. studeni 2020 23:33